Çözüldü UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

samil ERDUL

Centipat
Mavi ekran hatası alıyordum. Videonuzu izledim ama minidump dosyalarımı size atamıyorum. Bırakın size atmayı kendim bile açamıyorum.
NOT: Eğer yardımı olacaksa UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası, CRITICAL_PROCESS_DIED, MEMORY_MANAGEMENT ve de SYTEM_SERVİCE_EXCEPTİON hatası alıyorum bu yazılar farklı zamanlarda mavi ekran hatasının altında yazıyor.
Sistemim
Ryzen 5 1600
Gigabyte A320M-S2H
ASUS rogstrix RX580 OC
Sooler Master 550W
Sistemi tamamen kendimiz toplayıp kurduk.

Çözüm
Bir an 20'ye yakın minidump görünce ağzım açık kaldı. :D

15 civarını inceledim.

Memtest86 testi yani RAM testi yapın. XMP özelliğini kapatarak yapın. Sonuçlarını paylaşın. İlk önce Memtest86 testi yapın.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücülerini güncelle.
En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinen en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

BIOS güncelleyin.

HDD/SSD'yi HD Tune ve HDD Sentinel ile test edin. Sağlıklarına bakın ve "error scan" testi yapın.

Windows10 sürümün çok eski. Bir güncelleştirmesi varsa kesin yapın. 20H2 geçin.

GIGABYTE ile alakalı yazılımları kaldırın.

AMD Ryzen Master yazılımı kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Riot Vanguard kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.
Easy Anti- Cheat kaldırın. . Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Overclock işlemi yaptıysanız geri çekin. Bunlara işlemci, RAM , ekran kartı dahildir.

İlk önce Memtest86 testi yapın.
Yardımcı olabilmemiz için minidump dosyalarını paylaşmanız gerekmektedir. Gerekli rehber aşağıda mevcut. Oradan yardım alarak dosyaları paylaşabilirsiniz.

Erişime açın.

Dosya Ekleri

• Erişime açın..png
    Erişime açın..png
    14,6 KB · Görüntüleme: 46
Bir an 20'ye yakın minidump görünce ağzım açık kaldı. :D

15 civarını inceledim.

Memtest86 testi yani RAM testi yapın. XMP özelliğini kapatarak yapın. Sonuçlarını paylaşın. İlk önce Memtest86 testi yapın.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücülerini güncelle.
En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinen en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

BIOS güncelleyin.

HDD/SSD'yi HD Tune ve HDD Sentinel ile test edin. Sağlıklarına bakın ve "error scan" testi yapın.

Windows10 sürümün çok eski. Bir güncelleştirmesi varsa kesin yapın. 20H2 geçin.

GIGABYTE ile alakalı yazılımları kaldırın.

AMD Ryzen Master yazılımı kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Riot Vanguard kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.
Easy Anti- Cheat kaldırın. . Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Overclock işlemi yaptıysanız geri çekin. Bunlara işlemci, RAM , ekran kartı dahildir.

İlk önce Memtest86 testi yapın.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı