Çözüldü Unifying farelerde imleç laglı hareket ediyor ve fare geç tepki veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

7-8 yıldır Unifying ürünleri kullanıyorum. Halihazırda kullandığım ana farem Logitech M560.
Yedek olarak da M335 kullanıyorum.

M560 faremde yaklaşık 3 gündür geç tepki sorunu var. İmleç "laglı" şekilde hareket ediyor.
Bu durum normal kullanımda sorun olmasa da denetim yaptığım esnada oluştuğunda şahsen zorluk çıkartıyor.

Aynı durum M335 faremde de gerçekleşiyor.

İki farenin de pili yaklaşık 1 ay önce GP marka AA pillerle değiştirildi.
Alıcı, aygıtlara çok yakın bir mesafede konumlandırıldı. Lenovo 7 in 1 Type C Hub'ın fare/klavyeler için ayrılmış portunda çalıştırıyorum.

Sizce sorun alıcıdan mı kaynaklı yoksa başka bir durum mu mevcut?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba hocalarım.

Sorun maalesef ki halen devam ediyor. Ve kesin olarak eminim ki, sorun fare kaynaklı oluşuyor.
Babamdaki laglanma sorunu ortadan kalkalı çok oldu.
Ancak bendeki halen daha devam ettiği için donanım arızası ihtimaline yoğunlaştım ve maalesef ki buldum.

Bütçem dahilinde bir MX Master veya MX Anywhere ürünü almaya çalışıyorum. Yardımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim
Alıcıyı doğrudan bilgisayara takınca da lag mevcut mu? Ayrıca Unifying yazılımı üstünden güncelleme var mı diye kontrol sağlayabilirsiniz. Son olarak Aygıt Yöneticisi'nden Logitech HID-compliant device sürücülerini kaldırıp PC'yi yeniden başlatabilirsiniz. Aklıma başka bir fikir gelmedi, birinden biri işe yarar umarım.

Merhaba hocam.

Maalesef ki doğrudan laptopa taktığımda da lag oluşuyor.
SetPoint yazılımı yaklaşık 3 yıldır güncellenmiyor. Mavi ekran hatası aldığım için dün itibariyle sistemde barındırmamaya başladım.

@claus hocam fikrinizi almak isterim.

Az önce kontrol ettim. M560 için Firmware güncellemesi gelmiş.
Şimdi yaptım.

Hocam düşük ihtimal olarak şu kısımda güç yönetimi seçeneği olan tüm USB aygıtlarında bu tiki kapatmayı dener misiniz? Aklıma gelmişken söylemeden geçmeyeyim dedim. Pek bununla olacak gibi durmuyor ama denemenin zararı olmaz.

Az önce kontrol ettim. M560 için Firmware güncellemesi gelmiş.
Şimdi yaptım.
Şu an durum nedir?

Ben kontrol et demeden önce yapmışsın
Nasıl durumlar ?
Hocam yukarıda da ifade ettiğim gibi şu an bir sorun görünmüyor.
Ancak bir-iki gün gözlemlemem gerekli.

Sonrasında net bir dönüt verebilirim.

@claus ve @Mustafa.Kaan hocalarım, merhaba.

Maalesef sorun devam ediyor. Denetim esnasında oldu yine.

Son düzenleme:
Touchpad'de de laglı mı hissiyat hocam?
Evet hocam, maalesef.

Ancak Brave'den kaynaklı olabileceğine dair ciddi şüpheler oluştu. Brave ciddi bir süre yanıt vermedi ve imleç çok ciddi oranda laglı hareket etti. Sistem de kastı maalesef.

Chrome'a geçtim şu an. Halihazırda buradan yazıyorum.
Şimdilik bir sorun yok gibi.

14.nesil i7'li laptopta böyle bir sorunla karşılaşmak açıkçası üzdü.

Tarayıcı bazında ise tarayıcı ayarlarından Sistem/Performans sekmesinden Donanım/Grafik hızlandırma ayarını bir değiştirmenizi tavsiye ederim. Açıksa kapatın, kapalıysa açın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…