Çözüldü Unifying farelerde imleç laglı hareket ediyor ve fare geç tepki veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

7-8 yıldır Unifying ürünleri kullanıyorum. Halihazırda kullandığım ana farem Logitech M560.
Yedek olarak da M335 kullanıyorum.

M560 faremde yaklaşık 3 gündür geç tepki sorunu var. İmleç "laglı" şekilde hareket ediyor.
Bu durum normal kullanımda sorun olmasa da denetim yaptığım esnada oluştuğunda şahsen zorluk çıkartıyor.

Aynı durum M335 faremde de gerçekleşiyor.

İki farenin de pili yaklaşık 1 ay önce GP marka AA pillerle değiştirildi.
Alıcı, aygıtlara çok yakın bir mesafede konumlandırıldı. Lenovo 7 in 1 Type C Hub'ın fare/klavyeler için ayrılmış portunda çalıştırıyorum.

Sizce sorun alıcıdan mı kaynaklı yoksa başka bir durum mu mevcut?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba hocalarım.

Sorun maalesef ki halen devam ediyor. Ve kesin olarak eminim ki, sorun fare kaynaklı oluşuyor.
Babamdaki laglanma sorunu ortadan kalkalı çok oldu.
Ancak bendeki halen daha devam ettiği için donanım arızası ihtimaline yoğunlaştım ve maalesef ki buldum.

Bütçem dahilinde bir MX Master veya MX Anywhere ürünü almaya çalışıyorum. Yardımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim 🙂
Aygıtlar deyince ben mouse vb. sandım :D
Farelerin W10 desteklemesi önemli değil bu senaryoda.
Bence önemli ama mümkün değilse mecbur Win 11 ile test edin biraz eski sürüm olmak kaydıyla.

Aygıtlar deyince ben mouse vb. sandım :D

Bence önemli ama mümkün değilse mecbur Win 11 ile test edin biraz eski sürüm olmak kaydıyla.
Olsun hocam hiç sıkıntı değil😄

En kısa sürede kurup test edeceğim. Eğer yine devam ederse artık aygıt/alıcı değiştirme yoluna gideceğiz.

@claus hocam merhaba yeniden.

Babam da benim gibi Unifying ürünleri kullanıyor. Bu durumu ona anlatınca "Ben de 1 haftadır seninle aynı durumu yaşıyorum." dedi.
Sanırım sorun 24H2 kaynaklı görünüyor. İkimizin de cihazları W11 24H2 kullanıyor; ayrıyeten de sadece fare modellerimiz farklı.

Son düzenleme:
@claus hocam merhaba yeniden.

Babam da benim gibi Unifying ürünleri kullanıyor. Bu durumu ona anlatınca "Ben de 1 haftadır seninle aynı durumu yaşıyorum." dedi.
Sanırım sorun 24H2 kaynaklı görünüyor. İkimizin de cihazları W11 24H2 kullanıyor; ayrıyeten de sadece fare modellerimiz farklı.
Merhabalar hocam :)
Önceden de dediğim gibi 24H2 ile olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemiştim ve 24H2 ile genel olarak bir çok şey değişti.

Ah Microsoft ah, zorluk çıkartmayı cidden seviyorsun 😁

Umarım donanım değiştirmek zorunda kalmayız hocam. Yeni nesil Logitech'ler biraz pahalı maalesef.
Yardımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Kendinize dikkat edin, tekrardan teşekkür ederim. @claus

Son düzenleme:
Ah Microsoft ah, zorluk çıkartmayı cidden seviyorsun 😁

Umarım donanım değiştirmek zorunda kalmayız hocam. Yeni nesil Logitech'ler biraz pahalı maalesef.
Yardımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Kendinize dikkat edin, tekrardan teşekkür ederim. @claus
Rica ederim, her zaman :)

@claus hocam tekrardan merhaba.

Aradan uzun bir süre geçti, biliyorum ancak birkaç gün önce bir değişiklik yaptım.
Kız kardeşimin kullandığı Unifying alıcıya halihazırda kullandığım M560 ve K360 ürünlerini eşledim.

2-3 gündür şahsi cihazımda portları aralıklı şekilde değiştirerek kullanıyorum. Herhangi bir lag sorunu yaşamadım.
Sorunun bendeki Unifying alıcıdan kaynaklı olduğuna kanaat getirdim.

Daha önceden babanızın da aynı sorunları yaşadığınızı söylemiştiniz.
Ayrıca önceden dediğim gibi 24H2 sonrası bu tarz sorunlar çok olmaya başlamıştı.
Geçenlerde yeni güncellemeler geldi. Belki onlar ile düzeltilmiş olabilir, test etmek gerek.

Ayrıca portları aralıklı değiştirerek kullanıyorum derken ? Tek porta takınca ve değiştirmeyince sorun mu oluyor ?

Merhaba hocalarım.

Sorun maalesef ki halen devam ediyor. Ve kesin olarak eminim ki, sorun fare kaynaklı oluşuyor.
Babamdaki laglanma sorunu ortadan kalkalı çok oldu.
Ancak bendeki halen daha devam ettiği için donanım arızası ihtimaline yoğunlaştım ve maalesef ki buldum.

Bütçem dahilinde bir MX Master veya MX Anywhere ürünü almaya çalışıyorum. Yardımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim 🙂

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı