Unity 2D box collider nasıl ayarlanır?

BurakOBd

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Unity'e yeni başladım 2D bir oyun yapıyorum ama bir sorunum var karakteri atlaması gereken yere atlayamadığında temas ettiği yerde kalıyor. Sabit kaldığı durumda D tuşuna basılı tutuyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Sorun yaşadığım video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Unity'e yeni başladım 2D bir oyun yapıyorum ama bir sorunum var karakteri atlaması gereken yere atlayamadığında temas ettiği yerde kalıyor. Sabit kaldığı durumda D tuşuna basılı tutuyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Sorun yaşadığım video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yeni bir Fizik Materyali oluşturup kayma değeri oluşturmalısın.
Daha sonra istediğin mekaniğe göre bunu ya platformun colliderına ya da karakterinin colliderına eklemen gerek.

1735554084745.png

Bu şekilde bir materyal oluşturman lazım.

Yeni bir fizik materyali oluşturup kayma değeri oluşturmalısın.
Daha sonra istediğin mekaniğe göre bunu ya platformun colliderına ya da karakterinin colliderına eklemen gerek.

Eki Görüntüle 2384839
Bu şekilde bir materyal oluşturman lazım.
artık takılmıyor teşekkür ederim benim 1 sorum daha olacak karakteri çok az sağa sola döndürürken karakter yerinde değil hareket ederek dönüyor bundan dolayı da bug oluyor bunu nasıl çözebilirim?

artık takılmıyor teşekkür ederim benim 1 sorum daha olacak karakteri çok az sağa sola döndürürken karakter yerinde değil hareket ederek dönüyor bundan dolayı da bug oluyor bunu nasıl çözebilirim?

Bunun nedenini anlamadım dostum, spritelar düzgün bölünmemiş olabilir bir kontrol et. Başka da bir neden aklıma gelmiyor doğrusu.
@Ömerrrrrr hocam bir bakar mısınız

Artık takılmıyor teşekkür ederim benim 1 sorum daha olacak karakteri çok az sağa sola döndürürken karakter yerinde değil hareket ederek dönüyor bundan dolayı da bug oluyor bunu nasıl çözebilirim?

Animasyonu kısaltmayı denedin mi? Animatör kısmında Sprite'ların animasyonunu kısaltmayı deneyebilirsin. Veyahut başka bir sorun var. Sprite sorunu da olabilir.

Eki Görüntüle 2384891

Sprite editöre girdim bu şekilde gözüküyor hepsi animasyonları da kıasltmayı denedim ama çözülmedi maalesef.
Sorun bu yüzden kaynaklanıyor işte boşluk var fark ettiysen karakterin önünde ve arkasında , o mavi halka ağırlık merkezi . Ordan dönüyor sağa sola , o yüzden sol sağ yapınca o boşluklar yer değiştiriyor karakterin yeri oynuyormuş gibi gözüküyor.
Bunu düzeltmek için o boşlukları alman gerek ve ağırlık noktasını karakterin ortasına çekmen gerek. 6-7 aydır bıraktım bu işleri tam hatırlamıyorum nasıl yapılacağını ama sorun bu , sanırım karakterin child objesini oluşturup karakterin ortasına alarak transform komutunu o objeden vererek çözüyorduk bu durumu.

Sorun bu yüzden kaynaklanıyor işte boşluk var fark ettiysen karakterin önünde ve arkasında, o mavi halka ağırlık merkezi. Oradan dönüyor sağa sola, o yüzden sol sağ yapınca o boşluklar yer değiştiriyor karakterin yeri oynuyormuş gibi gözüküyor.
Bunu düzeltmek için o boşlukları alman gerek ve ağırlık noktasını karakterin ortasına çekmen gerek. 6-7 aydır bıraktım bu işleri tam hatırlamıyorum nasıl yapılacağını ama sorun bu, sanırım karakterin child objesini oluşturup karakterin ortasına alarak transform komutunu o objeden vererek çözüyorduk bu durumu.

Otomatik yapma ayarı varmış onu yapınca sorunum çözüldü bir animasyonlar bozuldu ama yaparım 2dk da tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Arkadaşlar çözmüş ellerine sağlık. Bu arada kod olarak da şöyle bir sorun olmuş olabilir. D ye bastığınızda karaktere sağa doğru bir hareket hızı verirken Y deki ivmesini de değiştiriyor olabilirsiniz onu da kontrol edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı