UNITY 3D Araba Hareket Ettirememek

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180501-094413.jpg
    Screenshot_20180501-094413.jpg
    76,6 KB · Görüntüleme: 136
Bunu terrain ya da herhangi bir düz objenin üzerine koyduğunuz zaman ok yönleri ile hareket ettirmeniz gerekiyor. Sizin "Scene" ne durumda bilemiyorum SS atabilir misiniz ?

Bunu terrain ya da herhangi bir düz objenin üzerine koyduğunuz zaman ok yönleri ile hareket ettirmeniz gerekiyor. Sizin "Scene" ne durumda bilemiyorum SS atabilir misiniz ?
Terrain kısmına atıp oyuna geçiyorum ve yön tuşlarına basıyorum. Ama araç hiçbir şekilde hareket etmiyor. Araştırdım ve herkes düz Terrain üzerine atıyor ve oyuna girip yön tuşlarına basınca hareket ediyor. Scene ile bir alakası yok yani. Üstelik bu sorun yüzünden Unity'yi birkaç kez silip tekrar yükledim. Çok garip.

Arabanın arkasından çektiğim fotoda Camera ayarını düzgün yapmama rağmen Camerayı istediğim yere koymadığını göstermek için atıyorum. Diğer fotoda Camera ayarını nasıl yaptığım gözüküyor zaten.
Edit: kamera sorununu çözdüm.

Dosya Ekleri

• 1-min.PNG
    1-min.PNG
    328,9 KB · Görüntüleme: 141
  • 2.PNG
    2.PNG
    182,2 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleme:
Car>Models değil de Car>Prefab olması gerekiyordu. Modelini sürüklemişsiniz, modeli hareket ettiremezsiniz. Prefab'ını bulun. Unity şuan yüklü değil olasılık üzerinden söylüyorum bunları. Eğer "Car>" kısımından sonra ki yerin SS ni atarsan yerini kolayca gösterebilirim.

Son düzenleme:
Car>Models değil de Car>Prefab olması gerekiyordu. Modelini sürüklemişsiniz, modeli hareket ettiremezsiniz. Prefab'ını bulun. Unity şuan yüklü değil olasılık üzerinden söylüyorum bunları. Eğer "Car>" ksımından sonra ki yerin SS ni atarsan yerini kolayca gösterebilirim.
Birkaç saniye önce hallettim kendim. Yine de çok teşekkürler yardımınız için. :) Konu kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı