Unity 3D Başlangıç Soruları

relipat

Megapat
Daha fazla  
Unity 3D'de profesyonel olan biri var mı? Başlangıç için kafamda birçok soru işareti var, yardımcı olacak biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Unity'de hangi dil daha avantajlı? Bir de sizin için de sorun olmazsa bayağıdan da fazla sorum var ve bunlar hani size saçma gelebilir ama öğrenmek için sormalıyım, kusuruma bakmayın şimdiden.

Öncelikle Unity'de hangi dil daha avantajlı? Bir de sizin için de sorun olmazsa bayağıdan da fazla sorum var ve bunlar hani size saçma gelebilir ama öğrenmek için sormalıyım, kusuruma bakmayın şimdiden.
Estafurullah neden saçma olsun:) Sorun sorularınızı buradan. Cevaplarız tek tek. C# daha avantajlı. Ama hali hazırda Javascript biliyorsan onunla da devam edebilirsin. İki dili de bilmiyorsan, c# ile devam et derim ben

Bir aralar c++ çalışmıştım ama bitirmedim, if döngülerinde bıraktım.C# dilinde console mu öğrenmeliyim. Bir de mesela Unity de sanırım yer değiştirme için Transform komutu var, bu komut c# dilinde zaten var mı yoksa unity'e mi özel ? Ayrıca c# ile c# script aynı şeyler mi ? c# öğrensem c# scripti de öğrenmiş oluyo muyum :) ? Unity'deki kullanılan tüm c# script kodlarının olduğu bir site var mı yardımcı olacak ? Teşekkürler.

Bir aralar c++ çalışmıştım ama bitirmedim, if döngülerinde bıraktım.C# dilinde console mu öğrenmeliyim. Bir de mesela Unity de sanırım yer değiştirme için Transform komutu var, bu komut c# dilinde zaten var mı yoksa unity'e mi özel ? Ayrıca c# ile c# script aynı şeyler mi ? c# öğrensem c# scripti de öğrenmiş oluyo muyum :) ? Unity'deki kullanılan tüm c# script kodlarının olduğu bir site var mı yardımcı olacak ? Teşekkürler.

Baştan sona c# öğrenmene gerek yok. Unity'nin kendine has özelliklerini kullanacak kadar öğrenmen yeterli. Dilin yapısını yani syntax'i öğren yeter. Zaten hemen hemen her dil aynı algoritma mantığı ile çalışıyor. Transform Unity içinde bir kavram. Mesela player.transform.x += 10; dediğinde player adlı oyuncunun x değerini 10 artırırsın. Unity videoları var yerli yabancı sayısız şekilde. Video ararken unity 5 diye arat. Son sürümüne yönelik eğitimlerle başlarsın. Ancak acelesi olmaman gerekiyor. 2D ile başla. Animasyonları falan öğren. Sonra 3D'ye geçersin. İlk başlarda klavye/mouse ile oyun programlamayı öğren. Sonra da bunları dokunmatik/mobil ortamda yapmaya geçebilirsin

Şimdi sahnede bir insan olduğunu varsayalım.Bu insanı assets store'dan indirdik. Bu insana transform komutunu yazdığımız zaman sanki bir şey onu göğsünden kafadından tutup ileri çekmiş gibi olmayacak mı ? Yani bu insan bir bacağını ve diğer bacağını atıp yürüyecek mi ? Bu efekti nasıl vereceğiz ? Ya da yine bir araba olduğunu varsayarsak bu araba gittiğinde tekerlekler kendiliğinden dönscek mi kod mu yazacağız sönmesi için ?

Tam da bu yüzden animasyonları öğren dedim işte. 2D çalışırken peş peşe sprite resimleri oynatarak animasyon oluşturursun. 3D çalışırken ise Blender gibi programlarla hazırladığın ya da söylediğin gibi Asset Store'dan indirdiğin animasyon yüklü karakterleri kullanırsın

Yani bunları tek tek sayamayacağımı biliyorsundur umarım. Unity3d.com'a gireceksin. Orada dökümantasyon var. Orada bulabilirsin. Örnekler yapa yapa ilerlersen öğrenirsin. İşin o kısmı soru cevap ile olmaz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı