Unity 3D mi? Game Maker mi?

honourr

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar. Hangi program daha iyi sizce? Ben Unity programını beğenmiştim fakat bazı insanlar Game Maker programının daha hafif olduğunu söylüyorlar.

İki Oyun motorunu kullandım en iyi geri dönüşü Unity 5 oyun motorundan aldım, size de tavsiyem Unity 5 adlı motor olur. Kullanımı oldukça basittir.(Bu zamanda herkes kullanıyor Tabi ki de kendi emekleri yok insanların çektiği videolarda ki Oyun dünyasının aynısı yapıp, ortamlarda ben oyun yapıyorum diye geçiniyorlar, bunu neden söyledim ; Anlaşılan sizde bu alana doğru çalışma yapacaksınız, özgür ve hür olan bir oyun dünyası yaratın).

Arkadaşlar peki Unreal Engine 4(4.12 sürümü)'den iyiler mi? Ben çok güzel ve bazı oyunların sevilen yönlerinden yapılmış bir oyun düşünüyorum ve bu özelliklere uygun bir yer olan Antalya'yı düşünüyorum. Para vermek istemiyorum. Nvidia'nın da Unreal Engine'nin sponsoru olması GameWorks yüzünden avantah diye düşünüyorum. Bu yüzden sizden tavsiye istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@furkanxdgs4 dostum senin için UE4 yeterli bir oyun motoru'dur, senin ana konun GTA gibi olacaktı yanlış hatırlamıyor isem, şehrin gerçekten "gerçek" gibi gözükmesi lazım, hele ki Antalya gibi bir Şehrimiz anlatacaksınız. UE 4'ün çok iyi "Partical System" i bulunmakta şahsen bu motoruda biraz inceleme şansım oldu. Ama sana önerebileceğim, yani şehrin gerçekliğini yansıtacak oyun motoru olarak Cry Engine 3'ü öneririm, kendisi bana göre en başarılı bir oyun motoru. Crysis serisi bu motor ile yapıldı, Far Cry serisi de. CE 'te çok iyi çevreni anlatabilirsin, hepsinden daha başarılı bir motor, optimizasyon bakımından 1 numara(örneğin; Unity 5'te oyuna iki ağaç modeli ve çim ekleyince sistemim kötü olduğu için hemen kasmaya başlıyor, ama Cry Engine 3'te daha gerçekçi ağaçlar ve daha fazla model koyunca Unity 5' e göre daha az kasıyor). Ama dediğim gibi Hem basitlik anlamında hemde güçlülük anlamında Sana Unity 5 ve Cry Engine 3 ' ü öneririm. UE 4 için iyi bir sisteme ihtiyacın var.

@furkanxdgs4 dostum senin için UE4 yeterli bir oyun motoru'dur, senin ana konun GTA gibi olacaktı yanlış hatırlamıyor isem, şehrin gerçekten "gerçek" gibi gözükmesi lazım, hele ki Antalya gibi bir Şehrimiz anlatacaksınız. UE 4'ün çok iyi "Partical System" i bulunmakta şahsen bu motoruda biraz inceleme şansım oldu. Ama sana önerebileceğim, yani şehrin gerçekliğini yansıtacak oyun motoru olarak Cry Engine 3'ü öneririm, kendisi bana göre en başarılı bir oyun motoru. Crysis serisi bu motor ile yapıldı, Far Cry serisi de. CE 'te çok iyi çevreni anlatabilirsin, hepsinden daha başarılı bir motor, optimizasyon bakımından 1 numara(örneğin; Unity 5'te oyuna iki ağaç modeli ve çim ekleyince sistemim kötü olduğu için hemen kasmaya başlıyor, ama Cry Engine 3'te daha gerçekçi ağaçlar ve daha fazla model koyunca Unity 5' e göre daha az kasıyor). Ama dediğim gibi Hem basitlik anlamında hemde güçlülük anlamında Sana Unity 5 ve Cry Engine 3 ' ü öneririm. UE 4 için iyi bir sisteme ihtiyacın var.
Evet referans için GTA gibi diyebiliriz ama GTA gibi karışık bir şey olmayacak. Eğer başarılı bir oyun yaparsam diye detayları saklıyorum :). Sistem konusu çok sorun değil çünkü yakında İ5 6600K ve GTX1070 olan bir sisteme geçeceğim. Unreal Engine 4'ün grafikleri Cry Engine'den iyi diyorlar. Bu da benim için önemli. Şahsen Antalya'da gezerken en iyi kaliteyi sunmak isterim. Particle sistemi ise gerçekten önemli. Çünkü particle yani parçacıkların oyunun gerçekçileştirilmesinde önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum.
Nvidia konusunda ise GameWorks teknolojilerini kullanırsam AMD kartlar performans sorunu yaşar mı? Eskiden yaşıyormuş da yeni güncellemelerle birlikte yaşayıp yaşamadığını sormak istedim. Çünkü Nvidia GameWorks gerçekten çok güzel teknolojiler.

Dediğim gibi, CRY ENGİNE 3 ve Unreal Engine 4 ikiside size istediğiniz oyunu verecek düzeydedir. Sana şu videoyu öneririm. Dediğim videoda UE4'ün müthiş parçacık sistemini tam anlamı ile gösteriyorlar, CRY ENGİNE 3'ün ise gerçek hayata olan benzerliğini gösteriyor, sana tavsiyem iki motoruda dene tarafını seç bence CE 3' bu iş için bir numara.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğim gibi, CRY ENGİNE 3 ve Unreal Engine 4 ikiside size istediğiniz oyunu verecek düzeydedir. Sana şu videoyu öneririm. Dediğim videoda UE4'ün müthiş parçacık sistemini tam anlamı ile gösteriyorlar, CRY ENGİNE 3'ün ise gerçek hayata olan benzerliğini gösteriyor, sana tavsiyem iki motoruda dene tarafını seç bence CE 3' bu iş için bir numara.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tercihimi Unreal Engine 4'den yana kullanıyorum o zaman. Videoyu izledim ve Cry Engine 3 gerçekten güzelmiş ama Cry Engine 3'te yapılan şeylerin çoğu güncellemelerle birlikte zaten Unreal Engine 4'e geldi. Nvidia'nın da Unreal Engine'a destek verdiğini düşünürsek Unreal Engine benim için yeterli bir oyun motoru.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı