Unity Android Build alınmıyor

Merhaba, Unity 2021.1.6F1 versiyonunu kullanıyorum JDK, SDK ve ndk yollarını yaptım.
Şu şekilde bir hata almaktayım.

1722852270370.png

1722852228251.png

1722852312395.png

2 gündür uğraşıyorum yapamadım. Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk ekran görüntüsündeki ticklerin işaretli olması gerekmiyor mu? En üstteki hatada Java Runtime version hatası gibi duruyor. Unity ile gelen Java'yı kullanmayı denediniz mi?

Son düzenleme:
İlk ekran görüntüsündeki ticklerin işaretli olması gerkemiyor mu? En üstteki hatada Java Runtime version hatası gibi duruyor. Unity ile gelen Java'yı kullanmayı deseniz mi?

Java'yı elle indirdim Unity ile gelmedi hocam. Şimdi SDK'yı Unity editor dosyasının içine atıp tikler işaretli olarak yaptım yine aynı hata.

"Failed to Update Android SDK package list. See the Console for details"

Java'yı elle indirdim Unity ile gelmedi hocam. Şimdi SDK'yı Unity editor dosyasının içine atıp tikler işaretli olarak yaptım yine aynı hata.

"Failed to Update Android SDK package list. See the Console for details"
Unity'yi kurarken şöyle bir ekran çıkıyor ya hocam oradan seçerseniz uyumlu Java ve Android SDK sürümünü de indirip yüklüyor:

1722857199148.png

2021.1'den 2021.3'e yükseltmeyi deneyebilirsiniz projeyi. 2021.1 muhtemelen artık desteklenmiyor. Yükseltmeden önce mutlaka yedek alın. Uyumsuzluk olabiliyor hatta büyük bir ihtimal olacaktır ama güncel sürümlere geçmek Android için önemli. 2021.3'ün bile destek süresi geçmiş olabilir fakat sizin sürümüze göre daha stabil.

Bu arada boş projede build alabilyior musunuz? Sadece şu anki projenizde mi sorun yapıyor. Eğer öyleyse kullandığınız SDK'ları da incelemek gerekir.

2021.1'in desteği 2 yıl önce dolmuş hocam, SDK'lar sorun çıkarabilir:

1722858016249.png

Şuradan baktım:

2021.3'ün de bitmiş ama LTS olduğu için herhalde 2021.3'teki projelerimde şu an build alabiliyorum. Harici SDK'lar sorun çıkarttığı için gradle versionunu değiştirmem gerekti ama böyle bir kullanım yoksa şu an 2021.3 ile build alabiliyor olmasınız lazım.

Play markete yükleyecekseniz 33 veya üstü bir API Level seçmeniz gerekiyor. Build alırken SDK için güncelleme isteyecek muhtemelen. Evet deyince kendi otomatik indirip yüklüyor güncel Android build araçları sürümünü.

Unity'yi kurarken şöyle bir ekran çıkıyor ya hocam oradan seçerseniz uyumlu Java ve Android SDK sürümünü de indirip yüklüyor:

Eki Görüntüle 2274625

2021.1'den 2021.3'e yükseltmeyi deneyebilirsiniz projeyi. 2021.1 muhtemelen artık desteklenmiyor. Yükseltmeden önce mutlaka yedek alın. Uyumsuzluk olabiliyor hatta büyük bir ihtimal olacaktır ama güncel sürümlere geçmek Android için önemli. 2021.3'ün bile destek süresi geçmiş olabilir fakat sizin sürümüze göre daha stabil.

Bu arada boş projede Build alabilyior musunuz? Sadece şu anki projenizde mi sorun yapıyor. Eğer öyleyse kullandığınız SDK'ları da incelemek gerekir.

Hocam Unity'den indiremiyorum Validation failed hatası veriyor. O yüzden Editörü ve Android Build Support'u manuel olarak siteden indirdim. GitHub'dan MİT lisansı olan bir oyunu aldım yayımlamak istiyordum açınca bu sürümü önerdi bende bunu indirdim

Bu arada boş projede build alabilyior musunuz?
Maalesef yine aynı hata

Hocam Unity'den indiremiyorum Validation failed hatası veriyor. O yüzden Editörü ve Android Build Support'u manuel olarak siteden indirdim. GitHub'dan MİT lisansı olan bir oyunu aldım yayımlamak istiyordum açınca bu sürümü önerdi bende bunu indirdim
Hocam büyük ihtimalle kayıt defteri sorunları var ve bu ancak formatla çözülür. O yüzden Editör ile ilgili sorunlar olabilir.

Projenizi yedekleyin yada Git'e Unity Ignore ayarı ile push edin. Format atın güzelce bilgisayara.

2021.1'in desteği 2 yıl önce dolmuş hocam, SDK'lar sorun çıkarabilir:

Eki Görüntüle 2274646

Şuradan baktım:

2021.3'ün de bitmiş ama LTS olduğu için herhalde 2021.3'teki projelerimde şu an Build alabiliyorum. Harici SDK'lar sorun çıkarttığı için gradle versionunu değiştirmem gerekti ama böyle bir kullanım yoksa şu an 2021.3 ile Build alabiliyor olmasınız lazım.

Play markete yükleyecekseniz 33 veya üstü bir API Level seçmeniz gerekiyor. Build alırken SDK için güncelleme isteyecek muhtemelen. Evet deyince kendi otomatik indirip yüklüyor güncel Android Build araçları sürümünü.

Hmm anladım hocam peki ilk önce Android Studio SDK Manager üzerinden 33 level bir platform seçeceğim değil mi? Player Settings'de Minimum API level seçeneğinde en yükseği Android 11 (30) var

Projenizi yedekleyin yada Git'e Unity Ignore ayarı ile push edin. Format atın güzelce bilgisayara.
Maalesef bunu yapamam hocam başka bir yolu yokmu?

Hmm anladım hocam peki ilk önce Android Studio SDK Manager üzerinden 33 level bir platform seçeceğim değil mi? Player Settings'de Minimum API level seçeneğinde en yükseği Android 11 (30) var

Maalesef bunu yapamam hocam başka bir yolu yokmu?
Unity kanserdir hocam maalesef. Bu konuda inim inim inletir. Tecrübe konuşuyor burada :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı