Unity C# ve SQLite için kurs önerisi

Zaten konuda kurs bjlamadığımdan kurs önerisi istrmiştim ama.
Arkadaşın dediği şey için söylemiştim kusura bakmayın. SQL için kurs önerim yok ama Unity için Kaan Academy'i önerebilirim veya Mergen diye bir takip ettiğim bir youtuber var onunda kursu çıkmıştı bakabilirsiniz.

Unity için Unity'nin kendi videolarını öneririm. Kendi sitelerinde Unity öğrenmek isteyenler için özel bir bölüm var, videoları takip edip tekrar edersen temellerini öğrenip kendini belirli bir düzeye getirebilirsin. Bu videoların yeterli bir kısmını izleyip bitirdikten sonra ise aklına gelen küçük çaplı oyun fikirlerini gerçekleştirmeye çalışabilirsin ve takıldığın yerlerde araştırarak öğrenebilirsin. Ben böyle öğrendim ve en sağlıklı yolun bu olduğunu düşünüyorum.
Learn game development w/ Unity | Courses & tutorials in game design, VR, AR, & Real-time 3D | Unity Learn

Unity için Unity'nin kendi videolarını öneririm. Kendi sitelerinde Unity öğrenmek isteyenler için özel bir bölüm var, videoları takip edip tekrar edersen temellerini öğrenip kendini belirli bir düzeye getirebilirsin. Bu videoların yeterli bir kısmını izleyip bitirdikten sonra ise aklına gelen küçük çaplı oyun fikirlerini gerçekleştirmeye çalışabilirsin ve takıldığın yerlerde araştırarak öğrenebilirsin. Ben böyle öğrendim ve en sağlıklı yolun bu olduğunu düşünüyorum.
Learn game development w/ Unity | Courses & tutorials in game design, VR, AR, & Real-time 3D | Unity Learn
İngilizce bilmiyorum malesef.

Anlıyorum. Şimdi pek çok şeyin daha fazla açıklık kazandığı söylenebilir. Yapmış olduğunuz çalışmalardan elde ettiğim varsayımlar neticesinde "uçtan uca" 2D-3D oyun geliştirmek için bireysel entelektüel yatırımlar yapmaya çalışıyorsunuz.

Bu kapsamda: Unity Game Developer · Miuul sitesinde yer alan 28 saatlik eğitimi incelemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Kasım ayının sonuna kadar %60'lık bir indirim söz konusu ve eğitim içeriğinde projelerin de yer aldığını belirtmemde fayda var. Harcayacağınız zamana ve maddiyata değeceğine gerçekten inanıyorum.

Asıl konumuza dönecek olursak, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (VTYS-DBMS) kendine özgü bir disiplin olması sebebiyle bu alanda profesyonellik edinmekten ziyade asıl amacınız doğrultusunda orta seviye denilebilecek düzeyde "Veri Tabanı Sorgulama" ve başlangıç seviyesi düzeyinde "Veri Tabanı Programlama" yeteneklerini edinmeye çalıştığınızı varsayıyorum. Bu bağlamda alınan eğitimin türünden ziyade eğitimi sunan kişiliğin niteliklerinden yola çıkarak tavsiyede bulunmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Bu kapsamda:

1-) MS SQL Developer · Miuul
(Bu eğitimde Veri Tabanı Sorgulama ve Veri Tabanı Programlama faaliyetleri bulunmaktadır.)

2-) MS SQL Sorgulama
(Bu eğitimde yalnızca Veri Tabanı Sorgulama faaliyeti bulunmaktadır.)

3-) PostgreSQL

4-) Oracle SQL Kursu - Miuul

5-) PL/SQL, Oracle Veritabanı Programlama · Miuul
(Bu eğitimde Veri Tabanı Sorgulama ve Veri Tabanı Programlama faaliyetleri bulunmaktadır.)

bu eğitimleri bütçeniz dahilinde değerlendirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Profesyonellik kazanmak gibi bir hedefinizin olmadığını varsaydığımız için eğitimlerin tamamını almak zorunda değilsiniz ancak teorik ve pratik zemini tam anlamıyla oluşturabilmek adına ilerleyen süreçlerde farklı bir yol izleyebilirsiniz.

Ek bilgi olarak, Veri Tabanı Sorgulama amacıyla yürüteceğiniz işlemlerde MS SQL, PostgreSQL, Oracle SQL, MySQL veya SQLite kullanırken aslında neredeyse (tamamen değil) hepsinde birebir aynı işlemleri yapmaktasınız, yani MS SQL üzerinde Veri Tabanı Sorgulama işlemleri öğrenmiş birisi SQLite üzerinde de birebir aynı şekilde olmasa bile küçük çaplı farklı metotlarla aynı işlemleri yapabilmektedir (Veri Tabanı Programlama amacıyla yürütülecek olan işlemlerde ise gözle görülür ciddi farklılıklar ve kompleks bir yapılanma bulunmaktadır). Bundan dolayı sohbete ilk başlangıcımda alternatiflerinizin olup olmadığını sormamın sebebi buydu.

Merak ettiğiniz, cevap bulamadığınız herhangi bir konu olduğu takdirde sormaktan çekinmeyiniz, buralarda olacağım. Görüşmek üzere.
Hocam merhabalar, staja başlayacağım ancak oyun programlama hakkında bir bilgim yok. Stajda zorlanmamak için öncesinde birkaç oyun yaparak, özellikle mobil oyun geliştirme konusunda belirli bir seviyeye gelmek istiyorum. Önerdiğiniz Miuul eğitimini daha önce aldınız mı? 120 dolar gibi bir fiyatı var, bu ücrete değer mi yoksa Udemy’den devam etmek daha mı mantıklı olur? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı