Unity collider da delik açmak

Entropy

Hectopat
Merhaba blender bir ev yaptım. Yaptığım modeli Unity'e attım ama oyunu başlattığımda karakter içinden geçiyordu. Bende eve collider verdim. Artık karakter duvarlardan geçmiyordu ama collider evin kapsının olduğu noktayı da kapattığı için kapıdan geçemedim. Burada bir collider olmayan boşluk oluşturmak istiyorum. Nasıl yaparım?

MeshCollider ile modelinin şeklinde bir collider oluşturabilirsin. Ancak BoxCollider'a göre kötü çalışır.
Evi parçalara bölmeni (duvarlar, kapılar vs gibi) bölümü unity'de birleştirmeni tavsiye ederim.

Bu paketteki gibi:

MeshCollider ile modelinin şeklinde bir collider oluşturabilirsin. Ancak BoxCollider'a göre kötü çalışır.
Evi parçalara bölmeni (duvarlar, kapılar vs gibi) bölümü unity'de birleştirmeni tavsiye ederim.
Arkadaşın dediği daha mantıklı ama evi tekrardan yapmak istemiyorsanız eve birkaç tane alt nesne oluşturup sadece box collider verip geçilemeyecek yerlere yerleştirerek de yapılabilir.

Arkadaşın dediği daha mantıklı ama evi tekrardan yapmak istemiyorsanız eve birkaç tane alt nesne oluşturup sadece box collider verip geçilemeyecek yerlere yerleştirerek de yapılabilir.

Evet bu güzel çözüm. 3 tane duvara box collider eklersin kapının olduğu duvarda da kapının sağına soluna üstüne box collider eklersin, sorun çözülür.

Büyük collider'lar problem olabilir, biraz performans kaybı olur diye düşündüm, o yüzden bölümü parçalamasını tavsiye ettim.

Evet bu güzel çözüm. 3 tane duvara box collider eklersin kapının olduğu duvarda da kapının sağına soluna üstüne box collider eklersin, sorun çözülür.

Büyük Collider'lar problem olabilir, biraz performans kaybı olur diye düşündüm, o yüzden bölümü parçalamasını tavsiye ettim.

Yardımınız için teşekkürler. Deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı