Unity Hypercasual nesne fiziği nasıl yapılır?

NoceBlen

Megapat
Selam herkese, bölümüm ve ilgi alanım gereği oyun yapmayı öğreniyorum yavaşça.
Sormak istediğim konu şu ki, benim oyunumda topla dokunduğum nesneleri sadece ittiriyorum. Farklı bir oyundan örnek vermem gerekirse:

1.jpeg

Topu düz çizgide tuttuğum zaman, o çizgideki nesneleri ittiriyor ve öyle bırakıyor. Nesnelerin görsel şölen ile dağılması için sertçe vurmak gerekiyor.
Ama benim istediğim fizikte şu şekilde:

2.jpeg

Tam ortadan düz bir şekilde gitsem dahi en uçtaki nesneler bile bundan etkileniyor. Ufacık dokunmam domino etkisi gibi nesneden nesneye geçiyor ve birbirlerini etkiliyorlar.

Nesnelerin rigidbody'siyle oynadım biraz, Mass'lerini düşürmeyi deneyim olmadı, drag özellikleri zaten 0'da.
Bir de ben kontrol ettiğimiz topu rigidbodysi ile hareket ettiriyorum. Acaba topun hareketini addforce ile yazsam bir şey değişir mi?

İyi sosyaller!

Colliderlara, physics material ekle ve friction değerlerini sıfır yap, diğer iki seçeneği de minimuma getir.

Colliderlara, physics material ekle ve friction değerlerini sıfır yap, diğer iki seçeneği de minimuma getir.
Evet istediğim oldu fakat şöyle bir durumlar karşılaştım, nesneleri dağıtırken bu friction materyali sayesinde, nesneler öne doğru çok gidiyor ve öndeki dizilmiş nesneleri de dağıtıyor. Bu sefer çok karmaşık bir görüntü oluşuyor ekranda. Friction materyalinin ayarlarıyla deneme yanılma yaptım ama sonuç elde edemedim. Bunun hakkında bir fikriniz var mı ? Öne doğru çok gitmese ama yanlara doğru bu friction materyalinin çalışması aynı kalsa gibi bir durum olur mu ?

Evet istediğim oldu fakat şöyle bir durumlar karşılaştım, nesneleri dağıtırken bu friction materyali sayesinde, nesneler öne doğru çok gidiyor ve öndeki dizilmiş nesneleri de dağıtıyor. Bu sefer çok karmaşık bir görüntü oluşuyor ekranda. Friction materyalinin ayarlarıyla deneme yanılma yaptım ama sonuç elde edemedim. Bunun hakkında bir fikriniz var mı ? Öne doğru çok gitmese ama yanlara doğru bu friction materyalinin çalışması aynı kalsa gibi bir durum olur mu ?
Yani tam emin değilim, ama addforce uygulayarak olabilir belki, veya rigidbody'de drag ayarıyla oynamayı deneyebilirsin. Ayrıca oyuncunun yönettiği topun da mass değeriyle oynamayı dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı