Unity için konfigürasyon tavsiyesi

Bütçe
500

Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Abim yazılımcı olacağım demiştim bilgisayar temin etmesi için. Durumumuz olmadığı için bakarız falan diye geçiştiriyordu. Sonra kız arkadaşının(teyzemin kızının kızı) ona "ya Mehmet, arkadaşımın kuzeni yazılım biliyormuş, 19 yaşında. Şöyle böyle para kazanıyormuş. Biz de girelim bu işe." abim de "bizim abdullah bilir. Onun merakı vardı herhalde." deyince beni aradı ve abin böyle böyle diyor dedi. Ona uzun zamandır istediğimi ama imkan olmadığını söyledim. Onlar da kaz gelecek yerden tavuk esirgemedi ve tam bir yıl sonra bir bilgisayar geldi. Amcamın eskiden açtığı mağazada öylece çalışmayıp duran bilgisayar. Abim yaptırıp getirdi. Intel(r) Core i3 2120 CPU 3.30GHz, 4 GB DDR3 RAM, dahili Intel HD Graphics 2000 ekran kartı(herhalde öyle bir şey), Windows 7 Ultimate yazıyor ama komşumuz orijinal değil dedi. Zaten devamlı burada söylediğim oyunu yapmak istiyordum. Ama Unity kaldırır mı bilmiyordum ama yine de denemek istedim. Açılış, kapanış, paket import gibi işlemler uzun sürüyordu ama olsun dedim çünkü bu oyundan çok ümitliyiz. Oyunu yaptım sayılırdı. Market ve karakter çizimleri kalmıştı. Bir de sesler tabii. Henüz karakterlerimiz olmadığı için temsili olarak bir top ile oyunu oynuyordum. Sonra bir gün bir klasöre kaydettiğim engel prefablarımı yanlışlıkla sildim ve hepsini baştan düzenledim. Ama öldüğümde Unity donuyor ve kapanmıyor. Diğer uygulamalara girebiliyorum ama Unity hep donuk ve açık. Sistemi kapatınca kapatıyor işte. Proje bozuktur diye assetlerimi kopyalayıp tekrar yaptım ve yine olmadı. Belki de artık biraz sistemi iyileştirmek gerekiyordur diye sormak istedim. En fazla 400 - 500TL bütçemiz olur çünkü abim götürecek ve ne kadar parası var bilmiyorum. Acaba sadece RAM yükselterek sisteme yardımcı olmuş olur muyuz? Ya da ne kadarlık bir RAM yükseltmesi gerekir. Yoksa başka bir şeyler de gerekir mi? Eğer gerekirse yapamayız diye düşünüyorum. Bilgisayarlardan da pek anlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Uzun yazı için özür dilerim. Masaüstü bu arada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı