Unity ile oyun yapmak için C# vs OOP

AIroe

Decapat
Katılım
20 Mayıs 2021
Mesajlar
479
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
C# öğrenmeye başladığımdan beri bu foruma bir sürü soru sordum ve hepsinin de cevabını aldım, teşekkürler, bugün bir sorum daha var, forumda birkaç konuyu inceledim ve her oyun yapmak isteyen birinin açtığı konuda altında "OOP öğren" cümlesini duydum ve araştırdım ama arada kaldım, biri açıklayabilir mi? Unity ile oyun yapmak isteyen biri önce C# mı yoksa OOP mi öğrenmeli, ya da tam tersi mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OOP, nesne tabanlı programlama demektir. C# dili de nesne tabanlı bir programlama dilidir. Yani direktmen C# öğrenmen gerekiyor. OOP ayrı bir dil değildir.
ayrı bir dil olduğu için söylemiyorum hocam yanlış anlaşılmasın , sadece gördüğüm C# derslerinden biraz daha farklıydı OOP dersleri ondan öğrenmem gerekir mi diye sordum

OOP = Object Oriented Programming, hangi dili öğrenirseniz öğrenin güncel şartlarda programlamak için öğrenmeniz gerekiyor.

Kendisi adından da anlaşılacağı üzerine kurgunun nesneler üzerinde olmasıdır. Tabii ki öğrenmeniz gerekiyor.
OOP, nesne tabanlı programlama demektir. C# dili de nesne tabanlı bir programlama dilidir. Yani direktmen C# öğrenmen gerekiyor. OOP ayrı bir dil değildir.
peki hocam ortak karar ne , öğreneyim mi öğrenmeyeyim mi? :)
 
Son düzenleme:
C# ile OOP farklı diller değildir, C# bir yazılım dilidir, OOP ise açılımı nesne yönelimli programlama olan bir programlama yaklaşımıdır. Nesne yönelimli programlama mantığını bilmeden Unity'de oyun yazmanız çok zor. Orta seviye C# biliyorsanız Unity'e geçebilirsiniz.
 
Hocam OOP bir dil değil ki. Bazı diller destekler bazıları desteklemez. Unity'nin kendisi bir kütüphane ve nesne topluluğu olduğu için OOP mantığını bilmeniz gerekiyor. OOP çoğu ileri düzey dillerde var.

Zaten C# kütüphane ve nesnelerle oluşmuş bir dil.
 
Peki hocam ortak karar ne, öğreneyim mi öğrenmeyeyim mi? :)
Tabii ki öğrenmelisin. Zaten C#, bir OOP dilidir. Yani sen C# öğrenince OOP de öğrenmiş oluyorsun. Ki oyun geliştirmede OOP kesin bilinmeli. OOP bilmeden oyun geliştiriciyim dersen döverler seni, dikkat et :D
 
Son düzenleme:
peki hocam ortak karar ne , öğreneyim mi öğrenmeyeyim mi? :)
OOP bilinmesi, desteklenen dillerde lazım.

Sırf ekrana çıktı almak için System kütüphanesinin Console statik sınıfının içindeki object parametresi alan Write fonksiyonunu kullanıyorsunuz. OOP, burada bile karşınıza çıkacak C#'ta.
 

Geri
Yukarı