Unity ile yapılan oyun Online yapılabilir mi?

Cevabın için çok teşekkürler fakat biraz çok kafam karıştı hani derler ya şeye anlatır gibi anlat aynen ona benzer anlatırsanız iyi olur Anladığım şu online yapacaksam ona göre kodlayacağım. Peki yapmak istediğim 2D Oyunu online yapmak için araştırdım photon yolu ile olduğunu öğrendim. Şimdi ben sıfırdan başlayacağım için ilk önce hedefim ne olmalı? O Hedefi gerçekleştirdikten sonra nelere başlamalıyım? Ek olarak photon dediğiniz olayda ekstra onun bir kodlama dili vs. yoktur diye düşünüyorum fakat ona göre kodlayacağız değil mi yanlış anlamadım? Ayrıca bu photon olayını ne zaman öğrenmem gerek? Sırasıyla yazarsan çok sevinirim.

Bir önceki konuda senin konunmuş yeni farkettim. Yapman gereken adımları diğer konunda açıkladım. Online konusunu şimdilik askıya al. Aklında hep o proje olsun ama önce Unity eğitimi alman gerekiyor. Bir oyunun mantığını kavraman önemli.
Photon kabaca online oyun için ağ alt yapısı sağlıyor. Photon kullanarak çok basit bir şekilde online oyun yapabilirsin. Normal C# dili ile script yazar gibi yazılıyor. Bir kaç püf noktası var o kadar. Photonun sağladıgı sınıfları, methodları kullanarak script yazıyorsun.
Dediğim gibi sen önce Unity2d konusunda kendini geliştir. Online kısmını sonra halledersin.

Söylediğin cevaplar , fikirler gerçekten aşırı yardımı dokundu. Hepsini aklıma yazdım dediğin gibi ilerleyeceğim. Teşekkür ediyorum tekrardan <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…