Unity kullanılan i5-1235u sisteme işletim sistemi tavsiyesi

vuprx

Hectopat
Makaleler
1
Unity üzerinden 2 senedir bir oyun geliştiriyorum artık bilgisayarım Unity'de bu oyun için ağır çalışmaya başladı RAM yetersizliği falan da oluyor kısacası Windows 10 aşırı sistem tüketiyor bu bilgisayarımı zorluyor Unity gibi programlarda sorun çıkarıyor artık siz hangi işletim sistemini önerirsiniz modlu versiyonda olur güvenli olsun yeter.

Sistemim:
  • İşlemci: Intel Core i5-1235u (12m cache, up to 4.40 GHz) (12.nesil)
  • Ekran: 14" FHD (1920*1080), 60Hz.
  • Ekran kartı: Iris Xe Graphics.
  • Hafıza: DDR IV 8 GB (1*8GB, 3200MHz)
  • Hafıza yuvası: Onboard.
  • Maksimum hafıza: Max 8 GB.
  • Depolama kapasitesi: 512 GB NVMe SSD.
  • Depolama seçenekleri: 1X M.2 SSD slot (NVMe PCI-e gen3)
  • Ön kamera: HD type (30fps@720p)
  • Klavye: Single backlit keyboard (white)
  • Pil: 3-cell, 39.3 whr.
  • Güç adaptörü: 65W adaptör.
  • Boyutlar: 319.9 X 223 X 19.35 mm.
  • Ağırlık: 1.4 kg.

Unity üzerinden 2 senedir bir oyun geliştiriyorum artık bilgisayarım Unity'de bu oyun için ağır çalışmaya başladı RAM yetersizliği falan da oluyor kısacası Windows 10 aşırı sistem tüketiyor bu bilgisayarımı zorluyor Unity gibi programlarda sorun çıkarıyor artık siz hangi işletim sistemini önerirsiniz modlu versiyonda olur güvenli olsun yeter.

Sistemim:

Bildiğim kadarıyla Unity Linux destekliyor. Linux mint kullanmayı deneyebilirsiniz

Sistemim:

Linux kullanabilecek misiniz? Eğer kullanacaksanız başlangıç dostu olarak Linux Mint veya Zorin OS kullanabilirsiniz. Eğer Linux kullanamayacaksanız Windows 8.1 kullanabilirsiniz. Ben 1 yıl önceye kadar Windows 8.1 - Kali Linux karışık kullanmıştım. Ama dediğim gibi önerim Mint veya Zorin. ikisi için de gördüğüm kadarıyla Unity var.

Windows 8.1 düşük sistemler için en performanslı Windows. 7'den bile neredeyse her açıdan daha performanslı. Başlat menüsü dışında bence hiçbir eksisi yok.

Linux kullanabilecek misiniz? Eğer kullanacaksanız başlangıç dostu olarak Linux Mint veya Zorin OS kullanabilirsiniz. Eğer Linux kullanamayacaksanız Windows 8.1 kullanabilirsiniz. Ben 1 yıl önceye kadar Windows 8.1 - Kali Linux karışık kullanmıştım. Ama dediğim gibi önerim Mint veya zorin. İkisi için de gördüğüm kadarıyla Unity var.

Windows 8.1 düşük sistemler için en performanslı Windows. 7'den bile neredeyse her açıdan daha performanslı. Başlat menüsü dışında bence hiçbir eksisi yok.

8.1'in birçok alanda desteği yok diye biliyorumama optimize ve hızlı olacaksa kullanırım ve Linux hiç kullanmadım internette baktığımda bir şey indirmek için değişik kodlar giriyordu o tarz bir şey değil değil mi? Birde Linux ile 8.1 arasında çok fark var mıdır?

8.1'in birçok alanda desteği yok diye biliyorumama optimize ve hızlı olacaksa kullanırım ve Linux hiç kullanmadım internette baktığımda bir şey indirmek için değişik kodlar giriyordu o tarz bir şey değil değil mi? Birde Linux ile 8.1 arasında çok fark var mıdır?
Bir şeyler indirmek için isterseniz terminalde komutlar yazabiliyorsunuz ama kullanıcı arayüzünde de yapabilirsiniz. Evet, fark var. Ama internette birçok kaynak var ve Linux'ta dediğim gibi bazı programlar kullanarak komut yazma gereksinimini minimuma indiriyorsunuz. Ama eğer terminal komutlarını da öğreneceğim diyorsanız öğrenmesi sürer. Performans açısından Windows'la çok fark var, benim bilgisayar gerçekten çöptü (2 GB ram Core Duo İşlemci), Windows 8.1'de Minecraft'ta 4 FPS alıyordu, Linux'ta 12 FPS'ye kadar çıkmıştı (Bilgisayar gerçekten çöp olunca ve Ram'i az olunca bu fark bu kadar fazla oldu, yoksa sizin bilgisayarınızda bu kadar fark olmayabilir ama şu bir gerçek ki Linux gercekten az ram kullanıyor, testlere bakarsınız)
Bence Windows 10'a format atmanız ya da 8.1'e geçmeniz sizin açınızdan en iyi tercih olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı