Unity materyal rengini değiştirirken beyaz oluyor

Makaleler
12
Aşağıdaki kodu yazdım. Renk değiştirince beyaz oluyor. Birinci görsel renk değiştirilmeden önce, ikinci görsel renk değiştirildikten sonra, üçüncü görsel materyalin asıl rengi. Yani o renkte gözükmesi lazım.

C#:
 Color ObjColor = new Color(Random.Range(0, 255), Random.Range(0, 255), Random.Range(0, 255));
 ColorObj.color = ObjColor;

1636112362369.png

1636112369998.png

1636112385724.png

Random.Range olanları 0, 255 aralığında değil de 0, 1 aralığında yap. Bu durumda rastgele renkler alacaksındır. 3. görsel ne için anlayamadım.

Oyun açıkken kontrol ediyorum. Değişiyor ama beyaz görünüyor. 0 ve 1 aralığında yapınca bu sefer siyah oluyor.
Bu kodları ne zaman çalıştırıyorsun? ColorObj nin türü sanırım Material, o materiale nasıl eriştin? Mantıken 0,1 yapınca olması lazım. Başka bir durum olabilir

Bu kodları ne zaman çalıştırıyorsun? ColorObj nin türü sanırım Material, o materiale nasıl eriştin? Mantıken 0,1 yapınca olması lazım. Başka bir durum olabilir
Bir tuşa basınca çalışıyor. Dediğim gibi 3. görselde renklerin değiştiği gözüküyor ama beyaz oluyor. Normalde o renkte olması lazım.
C#:
public Material ColorObj;

Bir tuşa basınca çalışıyor. Dediğim gibi 3. görselde renklerin değiştiği gözüküyor ama beyaz oluyor. Normalde o renkte olması lazım.
C#:
public Material ColorObj;
Awake de bir yerde ColorObj=getcomponent<MeshRenderer>().material yaz bu şekilde atamasını yap

Ve emission vermediğine dikkat et

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı