Unity nasıl kullanılır?

Makaleler
14
Yer
Dreamland
Daha fazla  
Sorum başlıkta. Arkadaşlar ile Unity'den bir oyun projesi geliştirmek istedik. Bu işi bilenler veya en azından bir fikri olanlar bize birkaç tavsiye vs. verebilir mi? Şu an Atom'un şu videosunu izliyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Bir de aşırı fazla İngilizcem yok. Herhangi bir şekilde Türkçeye vs. çevirebilir miyim Unreal Engine'i?
Ve ayrıca bilgisayarı kullanırken, açarken vs yavaşlatır mı sistemi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Unreal den mi unity den mi bahsediyorsun?
İmzandaki bilgi dogru ise 2 programıda çok rahat çalıştırması gerek. Programı kullanmadıgın zaman sisteme pek bir etkisi olmaz.
Unity için bence en iyi kaynak;
video -> brackeys, blackthornprod, unity(Şimdilik benim için sıralama bu şekilde)
Yazı -> Unitynin kendi dökümanları.
Ben ilk başladıgımda bu dökümana bakarak başladım.

Malasef Türkçe kaynak az ve kısıtlı. ama yok da degil güzel içerikler mevcut bir yere kadar seni götürebilir. ama asla yetmeyecektir.
Kod kısmında github'dan faydalanabilirsin. Diğer insanlar bu durumu nasıl çözmüşler görebilirsin. Ben bunu çok yapıyorum.
İngilizceden korkmaya gerek yok benimde ingilizcem çok iyi değil. Zaten aynı terimleri duymaya ve görmeye başlayacaksın.

Lafın Kısası; Başta Tutorial ile başlaman ve daha sonra kendin bir şeyler yaparak kendini geliştirmen gerek. Meraklı olmakta fayda var. Meraklı olmanı ve sabretmeni öneririm.
Özellikle öğrenirken ezberlemek yerine işin mantığını kavramanı tavsiye ederim. Bu gerçekten önemli.

Sorum başlıkta. Arkadaşlar ile Unity'den bir oyun projesi geliştirmek istedik. Bu işi bilenler veya en azından bir fikri olanlar bize birkaç tavsiye vs. verebilir mi?
Oyun motorunuzu Unity olarak seçmişsiniz sanırım. Unity öğrenmek isterseniz Sebilgi ve Brackeys kanallarına bakmanızı öneririm.
Oyun motoru dışında; 2 boyutlu bir oyunsa çizim, 3 boyutlu olursa modelleme ve ses/müzikleri yapmak için birer program gerek.
Küçük bir ekipsiniz anladığım kadarı ile. Aranızda kendinize göre bir iş bölümü yapın; biriniz modelleme/çizim yapar, biriniz kod yazar, biriniz ses/müziklerle uğraşır... Bu şekilde daha iyi olur.
Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Bir de aşırı fazla İngilizcem yok. Herhangi bir şekilde Türkçeye vs. çevirebilir miyim Unreal Engine'i?
İngilizceniz iyi olursa daha iyi ama giriş seviye İngilizce ile de (ben çok sıcak bakmasam da) bir şeyler yaparsınız.
UnrealEngine'in Türkçe desteği var mı bilmiyorum ama arayüzü anlayabilecek kadar İngilizce yoksa biraz zorlanırsınız. Ayrıca çoğu oyun motorunun Türkçe arayüz desteği olmaz, kimi istisnalar var ama aryüz Türkçe olsa bile kod yazarken en azından giriş seviyesi de olsa İngilizce gerekli.
Ve ayrıca bilgisayarı kullanırken, açarken vs yavaşlatır mı sistemi?
Kullanacağınız oyun motorunun sistem gereksinimlerini kendi sitesinden vs. bulabiliyor olmanız lazım. Oyun motorları da normal programlar yani sistem özellikleriniz yetiyorsa açarsınız. Kaldırıp kaldırmayacağından emin olamazsanız o zaman sisteminizi belirtip sorabilirsiniz.

Unity'nin kendi rehberleriyle başlamanızı tavsiye ederim. Hiçbir şey bilmeseniz bile nasıl kullanılacağı hakkında size bir fikir verecektir. Hatta rehberde yapılan oyuna öğrendiğiniz bilgiler dahilinde ufak tefek eklemeler yapıp kendinize göre geliştirmenizi de tavsiye ederim.
Ben öğrenirken önce rehberlerle başladım daha sonra kendi projelerimi yapmaya çalıştım. Projeyle uğraşırken bilmediğim noktalarda Unity'nin kendi kütüphanesinden ve YouTube'daki kaynaklardan (Brackeys vs.) Destek aldım. Hatta Unity Forum'da ve Stackoverflow'da ufak bir İngilizce aramayla güzel rehberler bulabiliyorsunuz.
Programın Türkçeye çevrilmesi konusuna gelirsek bunun yarardan çok zarar vereceğini düşünüyorum. Çünkü Türkçe kaynak çok az ve çoğunlukla İngilizce kaynaklar Unity konusunda size yardımcı oluyor. İngilizce kaynaklarda programın ara yüzü İngilizce olduğu için daha rahat olursunuz diye tahmin ediyorum.
İlk başlarda istediğiniz projeyi tam yapamayabilirsiniz hatta aldığınız birkaç hata yüzünden proje devam etmediği için bırakmak isteyebilirsiniz. Bu durumda bir süre dinlenmenizi ve pes etmemenizi öneririm. İşin sonunda yazdığınız kodlar çalışıp oyununuzu istediğiniz yere getirdiğinizde aldığınız keyif paha biçilemez oluyor. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı