Unity öğrenmek için Kodland üzerinden ders almak mantıklı mı?

weoji0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 16 yaşındayım. Geçen hafta ailem Kodland adında bir site bulmuşlar ve benim yazılım öğrenmem için buradan bana deneme dersi istediler. Geçen gün Zoom üzerinden öğretmen ile bire bir ders yaptık hem programlama ne bunu çok basit şekilde anlattı ve hangi dalda ilerlemek istediğimi sordu ben de oyun geliştirmeye olan merakımdan olayı Unity öğrenmeye karar kıldım. Unity için Kodland üzerinden 2 hafta sonra bir sınıf açılıyor. Yaş kitlesi 14-17 arası ve sanırsam 5-6 kişi olacak ben dahil. Öğretmen bize Zoom üzerinden her hafta 1.5 saat ders anlatacak ve GitHub üzerinden aynı proje üzerinden bize Unity ve C# yazılım dilini öğretecek, toplam 12 farklı proje tamamlamış olucağız sınıfça ve 6. ayın sonunda öğrendiğimiz tüm bilgi ile tek başımıza oyun yapıp bunu sunucağız. 6 aylık fiyatı 8000 TL, sizce bu çok fazla mı veya ileride büyük bir mesleğin küçük bir adımı mı? Sizce keyifli olur mu?

Ben 3 gündür tek başıma internetten C# yazılım dilini öğreniyorum temelini çok az yaptım, matematiğim aşırı kötü olmasına rağmen kafamın bastığını düşünüyorum. Sizce 6 aylık Kodland eğitimi almam mantıklı olur mu yoksa sizce 8000 TL vermeye değmez mi? Para aşırı sorun değil annem falan ödeyecek o da istiyor bunu ama yani bilmiyorum o 8000 TL'yi daha düzgün şekilde harcayıp tek başıma YouTube'dan İngilizce veya Türkçe kaynaklardan öğrensem daha iyi olmaz mı bunu sormak istiyorum.

Bu arada İngilizce seviyem A2-B1 arası C#'da ise çok az şey biliyorum, if ve else falan öğrendim. Yani bilmiyorum 6 aylık Kodland'den eğitim alıp aralarda kendim de bir şeyler yapabilirim ve bayağı öğrenmiş olurum. Zaten 6 ayın sonunda Unity'i ve C#'ı tamamen bileceğim için C++ ve Unreal Engine 4 geçerim diye düşünüyorum.

Sizce bunlar mümkün şeyler mi ve 3-4 sene azimle öğrenirsem kodlamayı karakter tasarlamayı Blender'dan ortam oluşturmayı sizce 20'li yaşlarımda iş imkanı açısından şansım ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kodlama için matematik yada ingilizce değil, sizin sorun çözebilme, araştırma ve sabırlı olma yetkinlikleriniz önemlidir. Bunlara sahipseniz istediğiniz zaman istediğiniz kaynaktan öğrenmeye ve ilerlemeye başlayabilirsiniz.

Özel kurslara katılıp bu sektörde iyi yerlere gelinebileceğine inanmıyorum. Youtube ve Udemy gibi platformlarda ücretli/ücretsiz eğitimler, Google'da milyonlarca websayfası ve ChatGPT gibi ücretsiz yapay zeka araçları varken kodlama kursuna para akıtmayı tercih edenlerin de ilk cümlede bahsettiğim yetkinliklere sahip olabileceğini düşünmüyorum.

Kısaca yanıtlamak gerekirse, kodlamaya youtube'da bulunan ücretsiz eğitimlerden başlayarak Dunning-Kruger etkisini atlatmanızı öneririm. İlerleyen süreçte tüm sorularınıza kendiniz yanıt vermiş olacaksınız. Yolunuz açık olsun.

Öncelikle kodlama için matematik ya da İngilizce değil, sizin sorun çözebilme, araştırma ve sabırlı olma yetkinlikleriniz önemlidir. Bunlara sahipseniz istediğiniz zaman istediğiniz kaynaktan öğrenmeye ve ilerlemeye başlayabilirsiniz.

Özel kurslara katılıp bu sektörde iyi yerlere gelinebileceğine inanmıyorum. YouTube ve Udemy gibi platformlarda ücretli/ücretsiz eğitimler, Google'da milyonlarca websayfası ve ChatGPT gibi ücretsiz yapay zeka araçları varken kodlama kursuna para akıtmayı tercih edenlerin de ilk cümlede bahsettiğim yetkinliklere sahip olabileceğini düşünmüyorum.

Kısaca yanıtlamak gerekirse, kodlamaya YouTube'da bulunan ücretsiz eğitimlerden başlayarak dunning-kruger etkisini atlatmanızı öneririm. İlerleyen süreçte tüm sorularınıza kendiniz yanıt vermiş olacaksınız. Yolunuz açık olsun.

Merhaba evet farkındayım zor bir şey ki bunu şimdiden YouTube üzerinden yaklaşık 2-3 saat kod öğrenmeye başlayarak anladım, mantığını az çok yapabiliyorum. İlk başta yazdığınız üç kriteri de karşıladığımı düşünüyorum, özellikle araştırma ve sabırlı olma konusunda. Bu tarz şeylerin 3-5 günde veya birkaç ayda olmayacağının ben de farkındayım ve bilinçliyim, zaten burada çıkıp “ Unity de kod bilmeden 3 oyun yapacağım! “ tarzı bir şey demiyorum gayey gerçekçiyim ve ne olduğunu biliyor ve düşünebiliyorum. Lakin bu kodland veya Udemy'den kurs almak benim için sorun değil daha doğrusu bana fark etmez ama düşünüyorum ki Udemy'deki paralı dersler daha kaliteli, amacım şu anda Unity öğrenmek ama ilk planda Unity için gerekli olan C# dilini kendime güzel bir şekilde entegre edebilmek ve mantığını her gün ilerletebilmek. Ama şöyle söyleyeyim evet boşa para kaybı olduğunu biliyorum ama annem falan kodlanddan istiyor orada öğretmenlerle öğrencilerle tek bir projede çalışcağımı görmek onu mutlu edecek sanırsam o yüzden bilemiyorum, evet düşündüğün zaman çok pahalı ve sunduğu şeyi belki de çok daha uyguna çok daha kalitelisini Udemy'den halledebilirim ama işte olay burada sunum, eğlence, sosyalleşmek. Eğer annemi ikna edebilirsem Udemy'den ona bahsedeceğim, teşekkürler.

Nereden nasıl öğrendiğinin bir önemi yok, sadece bir projeye başla yeterli.

Merhaba, 16 yaşındayım. Geçen hafta ailem Kodland adında bir site bulmuşlar ve benim yazılım öğrenmem için buradan bana deneme dersi istediler. Geçen gün Zoom üzerinden öğretmen ile bire bir ders yaptık hem programlama ne bunu çok basit şekilde anlattı ve hangi dalda ilerlemek istediğimi sordu ben de oyun geliştirmeye olan merakımdan olayı Unity öğrenmeye karar kıldım. Unity için Kodland üzerinden 2 hafta sonra bir sınıf açılıyor. Yaş kitlesi 14-17 arası ve sanırsam 5-6 kişi olacak ben dahil. Öğretmen bize Zoom üzerinden her hafta 1.5 saat ders anlatacak ve GitHub üzerinden aynı proje üzerinden bize Unity ve C# yazılım dilini öğretecek, toplam 12 farklı proje tamamlamış olucağız sınıfça ve 6. ayın sonunda öğrendiğimiz tüm bilgi ile tek başımıza oyun yapıp bunu sunucağız. 6 aylık fiyatı 8000 TL, sizce bu çok fazla mı veya ileride büyük bir mesleğin küçük bir adımı mı? Sizce keyifli olur mu?

Ben 3 gündür tek başıma internetten C# yazılım dilini öğreniyorum temelini çok az yaptım, matematiğim aşırı kötü olmasına rağmen kafamın bastığını düşünüyorum. Sizce 6 aylık Kodland eğitimi almam mantıklı olur mu yoksa sizce 8000 TL vermeye değmez mi? Para aşırı sorun değil annem falan ödeyecek o da istiyor bunu ama yani bilmiyorum o 8000 TL'yi daha düzgün şekilde harcayıp tek başıma YouTube'dan İngilizce veya Türkçe kaynaklardan öğrensem daha iyi olmaz mı bunu sormak istiyorum.

Bu arada İngilizce seviyem A2-B1 arası C#'da ise çok az şey biliyorum, if ve else falan öğrendim. Yani bilmiyorum 6 aylık Kodland'den eğitim alıp aralarda kendim de bir şeyler yapabilirim ve bayağı öğrenmiş olurum. Zaten 6 ayın sonunda Unity'i ve C#'ı tamamen bileceğim için C++ ve Unreal Engine 4 geçerim diye düşünüyorum.

Sizce bunlar mümkün şeyler mi ve 3-4 sene azimle öğrenirsem kodlamayı karakter tasarlamayı Blender'dan ortam oluşturmayı sizce 20'li yaşlarımda iş imkanı açısından şansım ne olur?

Bende aynı yerden alıyorum alabilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı