Unity Optimizasyon Sorunu

pansehir35

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Eshot Genel Müdürlüğü'nde Stajyer
Arkadaşlar herkese selamlar ve hayırlı Ramazanlar. Unity 3D ile yapacağımız güzel bir oyun var ve şu an yapım aşamasındayız. Lafı uzatmadan hemen konuya geliyorum. Sorunum oyunumuzda çok fazla kasma sorunu var ve bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Daha önce Unity'de böyle büyük bir oyun yapmamıştım. Hayatımda ilk defa böyle bir oyun yapıyorum fakat inanılmaz derecede kasma sorunu var. Aranızda Unity kullanmış veya bu sorunu nasıl çözeceğimi bilenler var mıdır ?

Arkadaşlar herkese selamlar ve hayırlı Ramazanlar. Unity 3D ile yapacağımız güzel bir oyun var ve şu an yapım aşamasındayız. Lafı uzatmadan hemen konuya geliyorum. Sorunum oyunumuzda çok fazla kasma sorunu var ve bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Daha önce Unity'de böyle büyük bir oyun yapmamıştım. Hayatımda ilk defa böyle bir oyun yapıyorum fakat inanılmaz derecede kasma sorunu var. Aranızda Unity kullanmış veya bu sorunu nasıl çözeceğimi bilenler var mıdır ?

Bende bir oyun üzerinde çalışıyorum, şimdi yerini unuttum ama Quality diye bir inspector vardı. Oradan projeyi el ile optimize edeviliyorsunuz.

1) Occlusion Culling yapabilirsiniz. Bu ayar kabaca, static objeler önünde başka bir static obje var ise görünmez. Ama bunun için bake işlemi gibi bi hesaplama gerekiyor. Merak etmeyin bu otomatik yapılıyor. New tab> Occlusion Culling diyerek penceresine ulaşırsınız.

2)Light bake, static objelerde üzerine gelen ışınları pixele çevirir ve tekrar tekrar ışık hesaplanmaz.
New tab> Light Settings'den yapabilirsiniz (bu arada bounceyi 0 yapın yoksa çok uzun olur).

3) Low poly değilse oyun LOD kullanın. LOD kabaca, bir modelin uzağa gittikçe kötüleşmesidir.

Aklıma gelenler bunlar. Ayrıca kodlara bakın gereksiz çalışan şeyleri (örnek: merminin UI'da yenilenmesi) sadece değiştikleri zaman çalıştırmak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı