Bu yüzden onları kullanıyorlar demek.
2 cevap içinde çok teşekkür ederim. Çok güzel özetlemeler. Fakat son kez bir seçim yapmak istiyorum ve oyun yapımı konusundan uzaklaşmak istemiyorum çünkü bu işi çok seviyorum. Ek olarak gelirsekte tabiki oyun motoru değiştirmek otomatik optimizasyon sağlamayacaktır ama en azından biraz yükümü azaltacaktır. 2 motor içinde araştırma içerisine gireceğim. Yine önerileriniz olur ise yorumlarda konuşmayı isterim.RAGE ve Frostbite in house motorlar. In house motorlar, unity ve unreala hiç benzemiyor, yarım yamalak sürekli hata veren motorlar oluyorlar genelde.
Bunları sıkıştırmak derlemek güzel. Eğitim bu işi hızlandırıyor sadece o yüzden merak ediyordum bir kitap herhangi bir yönlendirme var mı diye. Kimi insanın da bir şekilde eğitim alarak öğrendiğini biliyorum sanıyordum. Şu an galiba odaklanmam gereken daha güzel bir harita yerine daha güzel optimizasyonlu bir şekilde bir map düzenlemek. Mesela benim kafamın çalışma şekli kod olarak değil de oyundaki nesnelerin ne kadar optimize olduğu önemli yani harita üzerinde ne kadar optimize olduğu önemli diye düşünüyordum. fakat yorumlara bakılırsa sadece 3D nesneler ile bitmiyor kod kısmına da dikkat etmek gerekiyor. Aslında profiler kısmını çöze bilseydim en azından oradan neyi zorladığını görüp düzenleyebilirdim.Optimizasyonun birçok çeşidi var, örneğin bellek tarafını optimize etmek için doku sıkıştırma uygulamak gerekir, bunun bedelini de kullanılan algoritmaya göre cpu/gpu zamanı olarak ödersin ya da tam tersi cpu/gpu zamanından kazanmak için bellekten feragat etmen gerekir. İşin grafik tarafında normal map'leri iyi tasarlamak gerekir, model detayları da hedef donanım için değişken olabilmelidir, yüksek sistemde high poly düşük sistemde low poly modelleri en azından iş yükünü azaltmak için bir fonksiyona bağlaman gerekiyor. Render tarafında gereksiz detayları belirli mesafelerde render edilecek şekilde kodu optimize edebilirsin, devasa bir çevrenin render edilmesi çoğu zaman gereksizdir. Gölge tarafında da olabildiğince fırınlanmış gölgeler diye tabir edilen dinamik olmayan gölgeleri kullanmaya çalış vs...
Bu tarz zibilyon tane teknik var, ben aklıma gelen birkaç tanesini örneklendirdim. Bunları çoğu zaman tecrübe ederek, üzerine düşünerek çözüyorsun/öğreniyorsun, özel bir eğitimi/dokümanı var mı bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.