Unity Pembe Su Hatası

Optifines

Kilopat
Makaleler
5
Daha fazla  
İyi günler Technopat üyeleri. Uzun bir aradan sonra tekrardan aktiflik gösteriyorum.

Her neyse konuya geçeyim. Unity motoru ile tasarladığım bir projem var. Ancak projeme su eklemek istediğimde suyun rengi pembe oluyor. Tavsiyeleriniz var mı ?

32323231.png

Oyun içinde de aynı hata mevcut.

323.png

Son düzenleyen: Moderatör:
oyun motorunu bozmuşsun dostum, bazı textureler ya silinmiş ya da çakışma sorunu var. Dosyalarda kaybolmuş olma riski var. Advance yerine diğerini kullan ismi şuan aklıma gelmedi, motorda eksik olan ya da saçmalayan bir şeyler var mı diye kontrol et derim.

Hocam size birazdan kesin cevaplı bir dönüş yapacağım, şuan bende de bu sorun çıktı, bu sorunun asıl sebebini bulup çözümü ile size yazacağım :)

Ben Unity 5 en son sürümünü kullanıyorum daha 4 gün önce indirdim, bundan 1 ay önceki sürümde böyle bir sıkıntı yoktu. Demek ki sürümde bir hata var, kısa zamanda Uptade ile çözülür. Bu arada bir kaç deneme yapacağım başarılı bir şey olursa size de geri dönüş yaparım.

Araştırma yaptım ve birşey buldum bunu sizinlede paylaşmak istedim, bu sayfada açılan yardım konusu yeni açılmış ve ikimizde deki aynı sorunu yaşayan başka insanlarda varmış, onlar çözüm olarak bunu bulmuş, biraz ingilizce ile kolayca anlaşılır yazı yazmışlar.
Pink water - Unity Answers

Sorunu çözdüm, atığım linkte anlatığıldığı gibi yaptım. İlk olarak;
1-Assets>Environment>Water>Water>Prefabs>WaterProDaytime bu ürünü oyuna ekle, terrainin üzerinde koy yani.
2-Daha sonra Ctrl+f tuşuna bas ve arama kutucuğuna bunu yaz :unity_ObjectToWorld
3-bundan sonra şu kodu bul zaten çok basit bir şekilde görürsün. Bulduğun kod bu olmalı.
(float4 wpos = mul (unity_ObjectToWorld, v.vertex);
4-yukarıdaki kodu sil ve bunu yapıştır,(float4 wpos = mul (_Object2World, v.vertex);)

en son olarak Ctrl+s tuşu ile oyunu kaydet. Yapamaz isen geri dönüş yap.

Sorunun nedeni shaderin uyumsuz olmasi, 5.3.4 sürümünü indir. Asset store dan ise en son ki standart asset paketini indir. Yapamazsan benimle iletişime geç.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı