Unity photon kullanımı sırasında hata oluşuyor

AGjesurzz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.
Photon üzerinden Online bir araba oyunu yapmaya çalışıyorum ve yaparken örnek aldığım projedeki videoda şu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam oyunu 2D için yapıyor ama ben 3D yapıyorum o yüzden bildiğim kadarıyla 3D yapmaya özen gösterdim. Ancak ekteki gibi "1.PNG" ve "12.PNG" eklerindeki gibi gözükmesi gerekirken o şekilde gözükmüyor. "2.PNG, 3.PNG ve 4.PNG'lerdeki hataları alıyorum.".normalde Console kısmında bir hata yok normal bir şekilde Build alıyor ancak oyun ekranına gelince oluyor bu sorun. Kişi gözüküyor ama sahnenin altına gidiyor yani. Bunu nasıl düzeltebilirim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

@Ömerrrrrr hocam siz biliyorsunuz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 35
  • 1.png
    1.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 33
  • 3.png
    3.png
    53,6 KB · Görüntüleme: 32
  • 4.png
    4.png
    216,8 KB · Görüntüleme: 32
  • 12.png
    12.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Oyun esnasında fotoğraflara erişmek istiyorsanız ve bu fotoğrafların referansı bir yerde yoksa (yani direkt Assets/Photos/12.png) diye erişiyorsanız editörde bu fotoğraflara erişebilirsiniz ancak build alınan hali erişemez. Eğer ki projenin build alınmış halinde de erişilmesini istiyorsanız fotoğrafları Resources diye bir klasör oluşturup onun içine yükleyin. Ya da referanslarını doğrudan scriptin üzerinde ekleyin. Runtime'da dosya yüklemek hakkında daha fazla bilgi için Unity - Manual: Loading Resources at Runtime. linkine bakabilirsiniz.

Hocam nullreference hatası alıyorsunuz. Yani Sprite'ya da resim dosyalarını bulamıyor. Bu resim dosyalarını projeye nasıl eklediniz?

Nasıl yani hocam anlayamadım kusura bakmayın.

Oyun esnasında fotoğraflara erişmek istiyorsanız ve bu fotoğrafların referansı bir yerde yoksa (yani direkt Assets/Photos/12.png) diye erişiyorsanız editörde bu fotoğraflara erişebilirsiniz ancak Build alınan hali erişemez. Eğer ki projenin Build alınmış halinde de erişilmesini istiyorsanız fotoğrafları Resources diye bir klasör oluşturup onun içine yükleyin. Ya da referanslarını doğrudan scriptin üzerinde ekleyin. Runtime'da dosya yüklemek hakkında daha fazla bilgi için Unity - Manual: Loading Resources at Runtime. Linkine bakabilirsiniz.

Hocam direk oyuna giren kişiler sahnenin altına düşüyor açıkçası birbirlerini görüyorlar evet ama sahnenin altına düşüyorlar sorun o onu nasıl düzeltebilirim arabada vb şeylerde fizik ile alakalı her şey ekli.

Hocam direk oyuna giren kişiler sahnenin altına düşüyor açıkçası birbirlerini görüyorlar evet ama sahnenin altına düşüyorlar sorun o onu nasıl düzeltebilirim arabada vb şeylerde fizik ile alakalı her şey ekli.
Muhtemelen oyuna giren kişiler zeminin altında spawn oluyor. Öncelikle oyuna giren kişilerin nereye spawn edildiğini bulmaya çalışın. Ardından bu pozisyonu değiştirebiliyorsanız Y de daha yukarı alın. Değişemiyorsanız sahnenizdeki objeleri biraz daha aşağıya çekin. Daha önce photon kullanmadım ama dokümanına baktığım zaman şu şekilde yapılabileceğini gördüm
C#:
var spawnPosition = new Vector3(0,5,0); //Bunu istediğiniz gibi değişin

PhotonNetwork.Instantiate(playerPrefab.name, spawnPosition, Quaternion.identity);

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı