Unity script dosyası Visual Code'da açılıyor

oldvillaGGer

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 5005u / intel HD graphic 5500 / 128gb ssd
Merhaba Unity kendi kod düzenleyicisi yok mu? İlla Visual stüdyo da mı kodlamamiz gerekiyor?

Merhaba Unity kendi kod düzenleyicisi yok mu? İlla Visual stüdyo da mı kodlamamiz gerekiyor?
Eskiden unity MonoDevelop'u önerirdi, artık visual studio öneriyor çünkü her platformda çalışıyor.

Daha hafif bir şeyler istersen Vscode var.
Daha gelişmiş bir şey istersen Rider var ama ücretli(Öğrencilere ücretsiz)
Atom editor var.

Teknik olarak istediğin yerde yazabilirsin kodu, çok bir önemi yok nerede yazdığının, en rahat ettiğin yerde yaz yeterli.

Rider kullanırsan şöyle de bir asset var ama ben beğenmedim.

Eskiden unity MonoDevelop'u önerirdi, artık visual studio öneriyor çünkü her platformda çalışıyor.

Daha hafif bir şeyler istersen Vscode var.
Daha gelişmiş bir şey istersen Rider var ama ücretli(Öğrencilere ücretsiz)
Atom editor var.

Teknik olarak istediğin yerde yazabilirsin kodu, çok bir önemi yok nerede yazdığının, en rahat ettiğin yerde yaz yeterli.

Rider kullanırsan şöyle de bir asset var ama ben beğenmedim.
vscode kullanmak istesem nasıl seçebilirim? Bide bilgisayar da yokmuş gibi çalışacak bir ide varmı?

vscode kullanmak istesem nasıl seçebilirim? Bide bilgisayar da yokmuş gibi çalışacak bir ide varmı?
vscode en hafifi, ide kullanmak zorunda değilsin text edit yapabilen herhangi bir program kullansan yeterli.

vscode kullanmak istiyorsan, Edit/Preferences/External Tools kısmından değiştirebilirsin. Burası,
1691097122061.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı