Unity uçak rigidbody sorunu

Lykoss

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Unity 3D uçak oyunu yapıyorum. Uçağa rigidbody ekleyince uçak zeminin içinden geçmiyor fakat havalanınca yere düşüyor. Rigidbody kapanınca zeminin içinden geçiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
@brkyozell

Son düzenleme:
Unity 3D uçak oyunu yapıyorum. Uçağa rigidbody ekleyince uçak zeminin içinden geçmiyor fakat havalanınca yere düşüyor. Rigidbody kapanınca zeminin içinden geçiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
@brkyozell
Edit > Project Settings > Physics'e gidin. Gravity'nin Y değerini 0 yapın.

1663516061340.png

Eğer sadece objeye vermek isterseniz ayrı olarak yazın.

Son düzenleme:
Edit > Project Settings > Physics'e gidin. Gravity'nin Y değerini 0 yapın.

Eğer sadece objeye vermek isterseniz ayrı olarak yazın.

Sadece bir objeye vermek istiyorum.

@brkyozell yer çekimini 0 yaptım. Uçağa rigidbody verdim. Uçak zemine ilk çarpışında bir şey olmuyor ama ikinci çarpışında uçak zeminin içine giriyor. Zemine çarparsa da kendi kendine hareket ediyor.

Son düzenleme:
Sadece bir objeye vermek istiyorum.

@brkyozell yer çekimini 0 yaptım. Uçağa rigidbody verdim. Uçak zemine ilk çarpışında bir şey olmuyor ama ikinci çarpışında uçak zeminin içine giriyor. Zemine çarparsa da kendi kendine hareket ediyor.
Hocam sorunu tam anlamadım/çözemedim, uçak sürtünme etkisine mi giriyor?

Hocam uçakta box collider var. Rigidbody var. Project setting>gravity=0.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam uçakta box collider var. Rigidbody var. Project setting>gravity=0.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam zeminin her yerinde collider olduğuna emin misiniz? Mesela şunu deneyin: Uçakla tekrar aynı yere gidin bu seferde zeminin altına geçiyor mu?

Hocam zeminin her yerinde collider olduğuna emin misiniz? Mesela şunu deneyin: Uçakla tekrar aynı yere gidin bu sefer de zeminin altına geçiyor mu?

Geçiyor hocam. Kendi kendine hareket etmesini nasıl engellerim?

1663523470390.png

1663523520624.png

Son düzenleme:
Geçiyor hocam. Kendi kendine hareket emseni nasıl engellerim?
Hocam zeminin içinden geçmeyle ilgili nasıl çözebiliriz bilmiyorum. Sürtünmeyle ilgili şunu yapabilirsiniz belki: Uçağa bir tane Physics Material ekleyin, Friction kısmını da 0 yapın. Eğer uçak zemindeyken kontroller çok sert gelirse deneme/yanılma yoluyla değiştirebilirsiniz.

Hocam zeminin içinden geçmeyle ilgili nasıl çözebiliriz bilmiyorum. Sürtünmeyle ilgili şunu yapabilirsiniz belki: Uçağa bir tane Physics Material ekleyin, Friction kısmını da 0 yapın. Eğer uçak zemindeyken kontroller çok sert gelirse deneme/yanılma yoluyla değiştirebilirsiniz.
Zeminin içinden geçmeyle ilgili çözüm hala bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı