Unity vs Unreal Engine

İnsanoğlu her zaman ikilem arasına düşmüştür, pepsi mi? Coca Cola mı? Mercedes mi? BMW mi? Burger King mi? McDonald's mı? Android mi? İOS mu?

Bende zaman zaman arada kalmışımdır ama sakin bir kafayla mantıklı düşündüğümüz zaman aslında fark etmez lafı aşırı yararlı bir cümle,

fark etmez hangisi ile başlamak istersen başla ya da bi ondan bi ondan dene hangisi daha çok hoşuna giderse onu kullan.

Sonuç olarak oyun motoru bir araç C#, C++, Blue Print bir araç oyunu ortaya çıkarabilmek için kullanacağın bir araç. Önemli olan oyun geliştirme inceliklerini ve konseptlerini bilmek.

Sisteminize daha uygun olan motor -bence- Unity. Kullanımı da çoğu alanda Unreal Engine'e göre daha basit olduğu için öğrenmeniz daha kolay olabilir.

"C# Unity Dersleri" şeklinde arama yaparak YouTube'dan bir eğitim serisine başlayabilirsiniz. Uzun bir eğitim serisi seçmemenizi öneririm. Başlangıçta basit işlerle uğraşmak daha doğru olur. Şunu bilmek gerekir: eğitimden sonra kendi çabanızla bir şeyler yapmazsanız neredeyse hiçbir şey öğrenemezsiniz. Eğitimi izledim öğrendim diye bir şey yok. Başlangıç aşamasında basit eğitimler ile oyun motorunu kullanmayı öğrenebilirsiniz. C# ile kod yazmak da başlangıç aşamasında sizi çok zorlamaz. Eğitimlerde gördüklerinizi tekrar etmek size çok şey katar. Tekrardan kastım eğitimde yapılanı tekrar yapmanız değil. Eğitimde gördüklerinizi kullanarak kendi kafanızdan uydurduğunuz farklı şeyleri yapmak. Bu sayede bilgiler kafanızda daha hızlı ve daha sağlam yer eder.

İnsanoğlu her zaman ikilem arasına düşmüştür, pepsi mi? Coca Cola mı? Mercedes mi? BMW mi? Burger King mi? McDonald's mı? Android mi? İOS mu?
Pepsi.
BMW.
Türkiye'de Burger King ve McDonald's tercih etmiyorum.
Android.
Bu sefer düşmedim hocam. Bu sefer düşmedim...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı