Unity vs Unreal Engine

kerozin

Hectopat
Daha fazla  
10 gündür falan Unreal Engine 5 öğrenmeye çalışıyorum bir Udemy kursu almıştım %20'si falan bitti.
Daha önceden ise Unity bilgim biraz vardı 2 3 tane tutorial izleyerek yaptığım oyun falan vardı genel olarak arayüze falan biraz hakimiyetim var.

Şu anda Unreal öğrenmeye çalışmama rağmen bugün kafam karıştı acaba Unity de daha mı hızlı ilerlerim daha mı yararlı olur diye 30 gün sonra mağara jam var Unreal öğrenip az çok kendimi denerim diyordum ama bu sanırım biraz imkansız.

Sizce ne yapmalıyım rotamı Unity'e mi çevirmeliyim yoksa Unreal'dan devam mı etmeliyim?

10 gündür falan Unreal Engine 5 öğrenmeye çalışıyorum bir Udemy kursu almıştım %20'si falan bitti.
Daha önceden ise Unity bilgim biraz vardı 2 3 tane tutorial izleyerek yaptığım oyun falan vardı genel olarak arayüze falan biraz hakimiyetim var.

Şu anda Unreal öğrenmeye çalışmama rağmen bugün kafam karıştı acaba Unity de daha mı hızlı ilerlerim daha mı yararlı olur diye 30 gün sonra mağara jam var Unreal öğrenip az çok kendimi denerim diyordum ama bu sanırım biraz imkansız.

Sizce ne yapmalıyım rotamı Unity'e mi çevirmeliyim yoksa Unreal'dan devam mı etmeliyim?
Unity oyun motoru UE ile kıyaslamayı mantıklı bulmuyorum. En azından şu anlık. "Ayrıca ilk X motorunu veya Modelleme öğren sonra X motorunu öğren" gibi cümleleri de mantıklı bulmuyorum.
İkisini de kullanan birisi olarak diyebilirim ki:
"Unity'nin mağaradan farkı yok."
İğrenç UI yüzünden 10 dakika çalışmak bile yoruyordu. UE kullanmam için en basit neden bu. Diğerleri için hiç girmeye gerek bile olmadığını düşünüyorum.

Unity oyun motoru UE ile kıyaslamayı mantıklı bulmuyorum. En azından şu anlık. "Ayrıca ilk X motorunu veya Modelleme öğren sonra X motorunu öğren" gibi cümleleri de mantıklı bulmuyorum.
İkisini de kullanan birisi olarak diyebilirim ki:
"Unity'nin mağaradan farkı yok."
İğrenç UI yüzünden 10 dakika çalışmak bile yoruyordu. UE kullanmam için en basit neden bu. Diğerleri için hiç girmeye gerek bile olmadığını düşünüyorum.
ama daha bu noktada tek başıma unreal ile zor olmaz mı

Ama daha bu noktada tek başıma Unreal ile zor olmaz mı?
Neden zor olacağını da belirtirseniz, yardımcı olabilirim.
Mesela Unity de C# öğreneceksiniz. Unreal'de BP.
Bundan kaynaklı mı daha zor?

Neden zor olacağını da belirtirseniz, yardımcı olabilirim.
Mesela Unity de C# öğreneceksiniz. Unreal'de BP.
Bundan kaynaklı mı daha zor?
Ondan değil de genelde büyük projelere girmeyecekseniz 2d veya aaa olmayan 3d oyunlar için unity tercih edin deniyor ben de tek başıma öyle büyük bir projenin tasarımlarıdır modellemesidir çizimidir yapamayacağım için
şu an bir iki saattir şöyle bir kafa içerisindeyim: Şu an zaten içinde çalışacağım büyük oyun projesi yok tek başımayım önümde de 5 yıllık bir üni zamanı var önce unityden kendim bir şeyler geliştireyim jamlere katılayım gerçekten bu sektörde devam edip büyük çalışmalara girmek istersem de unreala geçerim zaten üniversiteden gelecek bir c++ bilgim de olacak

@kerozin Tek başınıza olduğunuzu söyleyen sizsiniz. Günümüzde her assetin ücretsiz bulunduğu fab'ın avantajlarıyla ve kodlama dili bilmenizi gerektirmeyen UE ye başlamak varken Unity'e sürükleyen şey nedir bilemedim açıkçası. Ama sanırım siz oraya geçmeye kararlısınız. Bu durumda gereksiz yere uzatmamın mantığı yok sanırsam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı