3 350070 Megapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 6 Aralık 2017 Mesajlar 10.605 Makaleler 4 Çözümler 41 2 Ağustos 2022 #1 Şimdi bir adet resim ekliyorum ve o resimden şu komutla sprite oluşturuyorum. Kod:Panoya kopyala sprite = Sprite.Create(resim, new Rect (0f,0f,resim.width/2, resim.height/3), new Vector2(0,0), 100f); Ve şu komutla objeye sprite ekliyoroum; Kod:Panoya kopyala gameObject.AddComponent<SpriteRenderer>().sprite = sprite; Buraya kadar her şey güzel lakin istediğim gibi resmi kesmiyor yada crop etmiyor. Rect mantığı çok yanlış çalışıyor bana göre. Rect şudur bildiğime göre; Rect(konumX, konumY, uzunlukX, uzunlukY). Benim istediğime göre ve koddan beklentim şuydu; Lakin kod burayı kesmiş; Sorunu çözdüm. Unity3D'de Rect sınırları böyledir; Ona göre bir algoritma geliştirdim ve çalışıyor. Son düzenleme: 3 Ağustos 2022
Şimdi bir adet resim ekliyorum ve o resimden şu komutla sprite oluşturuyorum. Kod:Panoya kopyala sprite = Sprite.Create(resim, new Rect (0f,0f,resim.width/2, resim.height/3), new Vector2(0,0), 100f); Ve şu komutla objeye sprite ekliyoroum; Kod:Panoya kopyala gameObject.AddComponent<SpriteRenderer>().sprite = sprite; Buraya kadar her şey güzel lakin istediğim gibi resmi kesmiyor yada crop etmiyor. Rect mantığı çok yanlış çalışıyor bana göre. Rect şudur bildiğime göre; Rect(konumX, konumY, uzunlukX, uzunlukY). Benim istediğime göre ve koddan beklentim şuydu; Lakin kod burayı kesmiş; Sorunu çözdüm. Unity3D'de Rect sınırları böyledir; Ona göre bir algoritma geliştirdim ve çalışıyor.