Öncelikle: Araştırdım, çok öğrendim mantığı çok yanlış. Öğrenmek asla bitmez. Kodlama her zaman bizim beyin ve akıl seviyemizi yükseltir ve olgunlaştırır. Kendinizi bu konuda yeteri kadar olgun görüyorsanız öğrenmeye başlayın.
Ek olarak: Temel C# ile söylediğiniz oyunları yapmanız çok zor. Ancak hazır kodları alıp editleyebilirsiniz.
İngilizce kısmına gelirsek ise: Okullarda gördüğümüz İngilizce bize genel hayat için öğretilir. Mesela okulda size ıu açılımı olan
user interface ne demek öğrettiler mi? Öğretmediler çünkü bir müfredat yok. O yüzden okul ingilizcesi yetersiz kalacaktır. İngilizce'de teknoloji ve kodlama terimlerini iyi bilin ve ezberleyin.
Unity arayüzü sadece görünümden ibaret değildir. Unity arayüzünü az çok anlamış olabilirsiniz fakat sizin görmediğiniz daha bilmem kaç yüz tane özellik var. Bu özellikle çok kullanmanıza gerek olmayacak olsa da bilmenizde fayda var.
Mouse pratik kullanmanız gerekiyor ve bu olay direkt olacak değil. Zamanla eliniz alışır. Mesela ben ilk mouse kullandığımda "kapat" butonuna basmam 10 saniye sürüyordu. Şimdi ise 1 saniye ya alıyor, ya almıyor. Zamanla eliniz pratikleşir.
Abiniz evlenirse mutlu olmasını diliyorum. Ama maalesef şu gerçek ki: Unity yazılımını iyice öğrenmek 1 seneyi geçebilir. Çünkü sadece belirli alanları öğrenmek yetmez. Unity yazılımında daha neler neler var. Kendinizi öğreneceğim diye çok sıkmayın. Günlük çok sıkılmadan çalışın ve bir şeyler deneyin. Çok fazla uğraşırsanız sıkılabilirsiniz.
Konu 2020'ye ait ama yine de işinize yarar kaynaklar çıkacaktır.
Merhabalar, Unity öğrenmek istiyorum. Hem 2D hem de 3D oyun yapmak için ama 2D oyunun daha az komplike olmasından dolayı ilk ondan başlamak istedim. Sonra 3D oyuna geçmeyi planlıyorum. Önerebileceğiniz güzel kitap, kaynak veya Udemy'den bir kurs var mı acaba? İlk olarak yine mobilden başlamayı...
Başarılar dilerim.