Unity'de basit 2D oyun yapmayı nasıl öğrenebilirim?

Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yazı çok uzun olduğu için özür dilerim. Umarım üşenmeden okuyabilirsiniz. Ben teknolojiyle 3 sene önce liseye geçtiğimde tanıştım. Ondan önce teknolojiyle tek ilişkim subway surfers falandı. Hatta geçen aylara kadar hiç bilgisayarım bile olmamıştı. Ama araştırarak çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Ve şimdi güzel bir oyun fikrim var. Basit bir 2D sonsuz koşu oyunu ama tutma ihtimali yüksek bir konsept ile sunacağım. Temel seviyede C# biliyorum. Koşullar, döngüler, sınıflar, enums falan. Soracağınızı biliyorum o yüzden söyleyeyim. İngilizce dersimin hepsi 100 desem pek açıklayıcı olmayacak. Ama televizyonda İngilizce konuşulduğunda ben dinlerim ve ablam da altyazılardan doğruluğunu kontrol eder. Çoğu zaman da doğru anlarım. Hatta İngilizce öğretmenimiz bizimle İngilizce konuşur ve bir tek ben anlarım ne dediğini(sit down please değil :) ) Unity'nin arayüzüne de az çok hakimim. Tabi ilk defa bilgisayarım olduğu için fare kontrollerinde biraz zorlanıyorum ama olsun. Bilgisayarım olmadan önce de ilk klavye aldım ki hızlı yazma konusunda kendimi geliştireyim. Korona olmasaydı kurslarla falan daha kolay olabilirdi belki. Çünkü hiçbir şey bir hocanın anlatması gibi olmuyor. Yine de bana önerebileceğiniz kaynaklar varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Ve ben bu oyunu (mümkün olan) en kısa zamanda yapmak istiyorum. Çünkü yakında abim evlenebilir ve benim 3-5 kuruş da olsa ona destek olmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu gibi kanallardan nasıl yapılacağına dair bilgi alabilirsiniz.

Artı -1 Eksi
Öncelikle: Araştırdım, Çok öğrendim mantığı çok yanlış. Öğrenmek asla bitmez. Kodlama her zaman bizim beyin ve akıl seviyemizi yükseltir ve olgunlaştırır. Kendinizi bu konuda yeteri kadar olgun görüyorsanız öğrenmeye başlayın.

Ek olarak: Temel C# ile söylediğiniz oyunları yapmanız çok zor. Ancak hazır kodları alıp editleyebilirsiniz.

İngilizce kısmına gelirsek ise: Okullarda gördüğümüz İngilizce bize genel hayat için öğretilir. Mesela okulda size IU Açılımı olan user interface ne demek öğrettiler mi? Öğretmediler çünkü bir müfredat yok. O Yüzden okul İngilizcesi yetersiz kalacaktır. İngilizce 'de Teknoloji ve Kodlama terimlerini iyi bilin ve ezberleyin.

Unity arayüzü sadece görünümden ibaret değildir. Unity arayüzünü az çok anlamış olabilirsiniz fakat sizin görmediğiniz daha bilmem kaç yüz tane özellik var. Bu özellikle çok kullanmanıza gerek olmayacak olsa da bilmenizde fayda var.

Mouse pratik kullanmanız gerekiyor ve bu olay direkt olacak değil. Zamanla eliniz alışır. Mesela ben ilk mouse kullandığımda "Kapat" butonuna basmam 10 saniye sürüyordu. Şimdi ise 1 Saniye ya alıyor, ya almıyor. Zamanla eliniz pratikleşir.

Abiniz evlenirse mutlu olmasını diliyorum. Ama maalesef şu gerçek ki: Unity yazılımını iyice öğrenmek 1 seneyi geçebilir. Çünkü sadece belirli alanları öğrenmek yetmez. Unity yazılımında daha neler neler var. Kendinizi öğreneceğim diye çok sıkmayın. Günlük çok sıkılmadan çalışın ve bir şeyler deneyin. Çok fazla uğraşırsanız sıkılabilirsiniz.

Konu 2020'ye ait ama yine de işinize yarar kaynaklar çıkacaktır.

Başarılar dilerim.

Öncelikle Unity arayüzünü öğrenmek ve genel bir fikir sahibi olmak adına youtube üzerinden dersler izleyebilirsin. Kendini geliştirmek için ise kafanda planladığın projeyi araştıra araştıra yapmanı tavsiye ederim. Daha önceden yapılmış oyunları kendi kendine yapmaya çalışarak kopyala-yapıştır yapmadan yaparsan da sana çok şey katacaktır. En azından bazı şeyler hakkında fikrin oluşur ve bunlar üzerinden yürürsün.

Bu gibi kanallardan nasıl yapılacağına dair bilgi alabilirsiniz.

Tevsiyeniz için teşekkür ederim.
Öncelikle Unity arayüzünü öğrenmek ve genel bir fikir sahibi olmak adına youtube üzerinden dersler izleyebilirsin. Kendini geliştirmek için ise kafanda planladığın projeyi araştıra araştıra yapmanı tavsiye ederim. Daha önceden yapılmış oyunları kendi kendine yapmaya çalışarak kopyala-yapıştır yapmadan yaparsan da sana çok şey katacaktır. En azından bazı şeyler hakkında fikrin oluşur ve bunlar üzerinden yürürsün.
Tevsiyeniz için teşekkür ederim.
Öncelikle: Araştırdım, çok öğrendim mantığı çok yanlış. Öğrenmek asla bitmez. Kodlama her zaman bizim beyin ve akıl seviyemizi yükseltir ve olgunlaştırır. Kendinizi bu konuda yeteri kadar olgun görüyorsanız öğrenmeye başlayın.

Ek olarak: Temel C# ile söylediğiniz oyunları yapmanız çok zor. Ancak hazır kodları alıp editleyebilirsiniz.

İngilizce kısmına gelirsek ise: Okullarda gördüğümüz İngilizce bize genel hayat için öğretilir. Mesela okulda size ıu açılımı olan user interface ne demek öğrettiler mi? Öğretmediler çünkü bir müfredat yok. O yüzden okul ingilizcesi yetersiz kalacaktır. İngilizce'de teknoloji ve kodlama terimlerini iyi bilin ve ezberleyin.

Unity arayüzü sadece görünümden ibaret değildir. Unity arayüzünü az çok anlamış olabilirsiniz fakat sizin görmediğiniz daha bilmem kaç yüz tane özellik var. Bu özellikle çok kullanmanıza gerek olmayacak olsa da bilmenizde fayda var.

Mouse pratik kullanmanız gerekiyor ve bu olay direkt olacak değil. Zamanla eliniz alışır. Mesela ben ilk mouse kullandığımda "kapat" butonuna basmam 10 saniye sürüyordu. Şimdi ise 1 saniye ya alıyor, ya almıyor. Zamanla eliniz pratikleşir.

Abiniz evlenirse mutlu olmasını diliyorum. Ama maalesef şu gerçek ki: Unity yazılımını iyice öğrenmek 1 seneyi geçebilir. Çünkü sadece belirli alanları öğrenmek yetmez. Unity yazılımında daha neler neler var. Kendinizi öğreneceğim diye çok sıkmayın. Günlük çok sıkılmadan çalışın ve bir şeyler deneyin. Çok fazla uğraşırsanız sıkılabilirsiniz.

Konu 2020'ye ait ama yine de işinize yarar kaynaklar çıkacaktır.

Başarılar dilerim.

Verdiğiniz faydalı bilgiler için sağ olun.

Son düzenleme:
İlk önce bir kutu ve plane yap. Kutuyu plane üzerine koy. Kamerayı kutunun child objesi yap. Kutuya C# scripti ekle. W, A, S, D tuşları ile kontrol etmek için basit bir script yaz.
Lazım olacak şeylerden bazıları: Visual Studio Code, Photoshop, SoundCloud, Bedava Sprite (Telifsiz olanlara bak CC0 ya da public domain olarak geçer lisansları). İngilizce biliyorsan Brackeys, Blackthornprod.
Kendi karakterini tasarlayacaksan VR Droid (Kolay) yada Blender (Zor).
Şu kursu tamamla bedava zaten sertifika bile veriyorlar.

Bu cevaba niye - vermişler çok merak ettim. Kurs isteyene bulabileceği en güzel kurslardan birini önermiştim neden - vvallaha
Bu cevaba niye - vermişler çok merak ettim. Kurs isteyene bulabileceği en güzel kurslardan birini önermiştim neden - ?Vala
Valaha yanlışlıkla yazmışım özür dilerim. Benim yazı ve simgelerim biraz büyük olduüu için herşey karışık. O ara her şeye basıvermişim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı