Unity'de bir oyun nasıl optimize edilir?

ozgurkekw

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şu an bir oyun yapıyorum ilk versiyonunu çıkarmama az kaldı. Fakat oyun olması gerektiğinden fazla kasıyor. Vertexleri az, occlusion culling kullanıyorum ve şu an bake alıyorum. Ondan başka bir şey yapılabilir mi optimizasyon için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu an bir oyun yapıyorum ilk versiyonunu çıkarmama az kaldı. Fakat oyun olması gerektiğinden fazla kasıyor. Vertexleri az, occlusion culling kullanıyorum ve şu an bake alıyorum. Ondan başka bir şey yapılabilir mi optimizasyon için?

Grafik menüsü ekleyebilirsiniz "en düşük normal yüksek Ultra" tarzı yaratıklar varsa yakınlaşmadıkça doğmamalarını sağlayabilirsiniz kodları arkada hazır tutuyorsanız sadece aktifleşince kullanım için ayarlayabilirsiniz bu tarz şeyler veya görüş mesafesi ayarlayabilirsiniz bir de oyununuz nasıl olacak merak ettim publicse oynayabilirim belki.

Arkadaşın dediği gibi uzaktaki objeceleri görünmez yapabilirsin.
Sabit objeleri statik yapabilirsin.
En önemlisi ise ışıklar tüm ışıkların gölgelerini kapat ve sonucu gör çok fazla etki ediyor.
(Gölge istiyorsan kapatmak yerine Soft Shadowsu Hard Shadows yapıp strengthi kısabilirsin.)

Bunlar çözüm olmazsa profiler kullanarak neyin FPS yi düşürdüğünü bulup düzeltebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı