Unity'de default ayarı nereden yapılır?

Mçınar

Hectopat
Unity'de default ayarı nereden yapılır? Bazı ayarları el ile değiştirdim, yeni proje açtığımda bile default kısmına dönmedi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf atar mısın Unity'nin?

Hocam mesela canvas oluşturdum sahne dışarısında oluştu çok garip müdahalede edemedim acaba sahnede mi sıkıntı var, textleri kendim el ile küçültüp taşıdım bir sorunlar var ama bulamadım?

1.PNG

Hocam mesela canvas oluşturdum sahne dışarısında oluştu çok garip müdahalede edemedim acaba sahnede mi sıkıntı var, textleri kendim el ile küçültüp taşıdım bir sorunlar var ama bulamadım?

Eki Görüntüle 1533523
Canvas bir sahne değil ekran objesidir. Zaten World Space canvası seçmezseniz ekranda oluşur sahnede değil. O canvasın içinde gözükmeyen şeyler oyunda gözükmez. Onun pozisyonunu sahneye almamanız gerekiyor eğer buton vs varsa üzerinde

Canvas bir sahne değil ekran objesidir. Zaten world space canvası seçmezseniz ekranda oluşur sahnede değil. O canvasın içinde gözükmeyen şeyler oyunda gözükmez. Onun pozisyonunu sahneye almamanız gerekiyor eğer buton vs varsa üzerinde.

Hocam sahne bir tarafta canvas kocaman ekranda oluştu nasıl yapacağım bilmiyorum. Bildiğiniz default ayarı var mı? Tekrar resim atayım durumu ele alalım.

canvas.PNG

Hocam sahne bir tarafta canvas kocaman ekranda oluştu nasıl yapacağım bilmiyorum. Bildiğiniz default ayarı var mı? Tekrar resim atayım durumu ele alalım.

Eki Görüntüle 1533700
Bu canvasın pozisyonu bu şekilde olmak durumunda üzerine buton vs koyacaksınız sanırım. Ne için kullanacaksınız bu canvası?
Düzgünce editlemek için scene üzerinde bir yerlerde 2D butonu olmalı sahneyi iki boyuta çevirip canvasa çift tıklayarak objeleri ekleyin

Bu canvasın pozisyonu bu şekilde olmak durumunda üzerine buton vs koyacaksınız sanırım. Ne için kullanacaksınız bu canvası?
Düzgünce editlemek için scene üzerinde bir yerlerde 2D butonu olmalı sahneyi iki boyuta çevirip canvasa çift tıklayarak objeleri ekleyin.

canvas.PNG

Hocam var idi firar etmişler tekrar düzenledim ama oyun ekranında gözükmüyorlar.(text mesh kullandım.)

Eki Görüntüle 1533714

Hocam var idi firar etmişler tekrar düzenledim ama oyun ekranında gözükmüyorlar.(text mesh kullandım.)
Canvasın üzerine gelip inspectorun fotoğrafını atabilir misiniz. Bir de her objeye gelip rect transformunu sıfırlayın ortalayıp. O beyaz çerçeve içerisinde bir yerlere yetiştirin rotasyon vs yapmadan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı