Unity'de doğru kod çalışmıyor

roxier

Centipat
Daha fazla  
Selamlar hocam, Unity'de oyun yapmayı öğrenmeye çalışıyorum atom abinin flipy bird yaptığı videoyu izleyerek yapmaya çalıştım kod yazmaya gelene kadar her şeyi yaptım kod yazma kısmında ne yaptıysa aynısını yaptım yazdığı her harfi klavyede bastığı her tuşu aynı yaptım ama scripti kuşun içine attığımda bir türlü tıkladığımda uçmadı kod doğru her şey doğru ama nedenini anlamadığım bir şekilde çalışmadı bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?

Scripti atadığın kuş objesinin properties/özellikler kısmından değişken değerlerini belirledin mi?
Speed, JumpForce gibi...

Galiba hayır dün başladım bu işe nerede ne yapmam lazım onu bile bilmiyorum sadece videoda ne yapıldıysa aynısını yaptım ama ragidbody2D ve aygıtların içinden geçmesini engelleyen şeyi adını unuttum onu ekledim ve yaptım ama Visual Studio'da yazdığım kod scriptin içine girmedi

Scripti atadığın objenin özellikler kısmını atar mısın?
Objeye tıkladığında sağdaki kısım.

Şu an bilgisayar kapalı ama 1 saate atarım şu an bir işim var ama kuşa yaptığım şeyler ragidbody2D verdim capsul coilder verdim ve kodu yazdığım scripti attım kuşun içine

Şu an bilgisayar kapalı ama 1 saate atarım şu an bir işim var ama kuşa yaptığım şeyler ragidbody2D verdim capsul coilder verdim ve kodu yazdığım scripti attım kuşun içine
Muhtemelen değişkenlere değer vermedin. Ekran görüntüsü attığında buraya uğrarım tekrar.

Tamamdır önce objenin özellikler kısmını sonra da kodu atarım

Hocam böyle scritps şu an yok çünkü silmiştim ama kodu tekrar yazacağım scripti kuşun içine atıp tekrar deneyceğim

Hocam kod şimdilik böyle ama birdin içinde Rigidbody atabileceğim yer yok

Böyle Hocam çıkmıyor

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    332,1 KB · Görüntüleme: 0
  • Ekran Görüntüsü (30).png
    Ekran Görüntüsü (30).png
    132 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler