uNKaul
Centipat
Daha fazla
Merhaba dostlar. Udemy'deki yabancı bir kurstan Unity öğreniyorum. Projenin bir etabında oyuncu kafasını zemine vurduğunda konsolda mesaj yazdıran bir özellik ekliyoruz. Oyuncunun kafasına Circle Collider 2D ekledik ve kafasını zemine vurduğunda tetiklensin diye "Is Trigger" özelliğini açtık. Ama benim bildiğim "Is Trigger" özelliği açıkken fiziksel çarğışma yapılmıyor ve zaten adamın yaptığı her şeyi yapmama rağmen ben de oyuncunun kafası fiziksel çarpışma yapmıyor ve zemine gömülüyor. Aşağıya kısa bir kod ekran görüntüsü ve eğitmen ile benim "oyuncu özellikleri ekran görüntülerini" bırakacağım.
Not: Tag kısmında zeminin tag'i ile koddaki other.tag kısmı aynı orada bir sorun yok. Tek sorun oyuncunun kafası bende zemine gömülürken eğitmende gömülmeden fiziksel bir çarpışma yapıyor. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim çıldırma eşiğine geldim.
Görsel 1: Gördüğünüz gibi eğitmen Circle Collider kısmında "Is Trigger" özelliğini açmış.
Görsel 2: Oyuncu kafasını çarpınca konsola yazı yazdıran kod. 2 satır zaten.
Görsel 3: Eğitmenin oyununda oyuncunun kafası zemine gömülmeden fiziksel çarpışma yapıyor.
Görsel 4: Benim oyunumda oyuncunun kafası zemine gömülüyor.
Görsel 5: Benim oyuncumun Collider ve Rigidbody özellikleri. (Capsule Collider'ı snowboard'a ekledik, kafa karıştırmasın.)
Not: Tag kısmında zeminin tag'i ile koddaki other.tag kısmı aynı orada bir sorun yok. Tek sorun oyuncunun kafası bende zemine gömülürken eğitmende gömülmeden fiziksel bir çarpışma yapıyor. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim çıldırma eşiğine geldim.
Görsel 1: Gördüğünüz gibi eğitmen Circle Collider kısmında "Is Trigger" özelliğini açmış.
Görsel 2: Oyuncu kafasını çarpınca konsola yazı yazdıran kod. 2 satır zaten.
Görsel 3: Eğitmenin oyununda oyuncunun kafası zemine gömülmeden fiziksel çarpışma yapıyor.
Görsel 4: Benim oyunumda oyuncunun kafası zemine gömülüyor.
Görsel 5: Benim oyuncumun Collider ve Rigidbody özellikleri. (Capsule Collider'ı snowboard'a ekledik, kafa karıştırmasın.)
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: