Çözüldü Unity'de "Is Trigger" özelliği açıkken nasıl fiziksel çarpışma yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

uNKaul

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Udemy'deki yabancı bir kurstan Unity öğreniyorum. Projenin bir etabında oyuncu kafasını zemine vurduğunda konsolda mesaj yazdıran bir özellik ekliyoruz. Oyuncunun kafasına Circle Collider 2D ekledik ve kafasını zemine vurduğunda tetiklensin diye "Is Trigger" özelliğini açtık. Ama benim bildiğim "Is Trigger" özelliği açıkken fiziksel çarğışma yapılmıyor ve zaten adamın yaptığı her şeyi yapmama rağmen ben de oyuncunun kafası fiziksel çarpışma yapmıyor ve zemine gömülüyor. Aşağıya kısa bir kod ekran görüntüsü ve eğitmen ile benim "oyuncu özellikleri ekran görüntülerini" bırakacağım.

Not: Tag kısmında zeminin tag'i ile koddaki other.tag kısmı aynı orada bir sorun yok. Tek sorun oyuncunun kafası bende zemine gömülürken eğitmende gömülmeden fiziksel bir çarpışma yapıyor. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim çıldırma eşiğine geldim.

Görsel 1: Gördüğünüz gibi eğitmen Circle Collider kısmında "Is Trigger" özelliğini açmış.
Görsel 2: Oyuncu kafasını çarpınca konsola yazı yazdıran kod. 2 satır zaten.
Görsel 3: Eğitmenin oyununda oyuncunun kafası zemine gömülmeden fiziksel çarpışma yapıyor.
Görsel 4: Benim oyunumda oyuncunun kafası zemine gömülüyor.
Görsel 5: Benim oyuncumun Collider ve Rigidbody özellikleri. (Capsule Collider'ı snowboard'a ekledik, kafa karıştırmasın.)

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    650,1 KB · Görüntüleme: 71
  • 2.png
    2.png
    435,8 KB · Görüntüleme: 58
  • 3.png
    3.png
    514,3 KB · Görüntüleme: 46
  • 4.png
    4.png
    507,1 KB · Görüntüleme: 47
  • 5.png
    5.png
    443,8 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Videodakinin aynısını yaptım çalışmadı seninki gibi oluyordu, sonra videodaki dosyayı indirdim orada çalışıyordu ama arada aşağıya o da geçiyordu version farkı mı acaba tam bilmiyorum, neyse en iyisi bir circle collider daha ekle onun diğer colliderdan sağ tıklayıp copy Value deyip yeni olan collidera değerleri yapıştır ve radiusunu biraz azalt ve is triggerını kapa.
Videodakinin aynısını yaptım çalışmadı seninki gibi oluyordu, sonra videodaki dosyayı indirdim orada çalışıyordu ama arada aşağıya o da geçiyordu version farkı mı acaba tam bilmiyorum, neyse en iyisi bir circle collider daha ekle onun diğer colliderdan sağ tıklayıp copy Value deyip yeni olan collidera değerleri yapıştır ve radiusunu biraz azalt ve is triggerını kapa.

Çözüm
Hocam ikinci bir collider eklemek çok mantıklıymış hiç akıl edemedim.Deneyeceğim şimdi muhtemelen işe yarar. Çok teşekkürler. Senin de aynı sorunu yaşaman rahatlattı açıkçası çünkü kendimin bir şeyleri eksik yapmasından şüphelendim devamlı.

Çözüldü arkadaşlar. İkinci bir circle collider ekleyince sonunda halloldu. Çok teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı