C# Unity'de mobil FPS oyunu programlanmaya nereden başlanmalı?

ottk

Femtopat
Daha fazla  
Selam herkese,

Unity ile multiplayer mobil FPS shooter oyunu yapmak istiyorum. Udemy'den aldığım Unity ögrenme kursları ile arayüzü çözdüm fakat proglamlamaya gelince C# gerekiyor ve ben de C# ögrenmek istiyorum. Fakat sıfırdan C# mı ögrenmem gerek yoksa Unity için olan kütüphaneyi mi ögrenmem gerek çözemedim. Yardımcı olursanız ve ücretsiz kaynaklar ile bilgilendirirseniz sevinirim.

Bence önce projeyi mekaniklere böl, movement sistemi, animasyon sistemi, yerden silah alma etkileşim sistemi, kurşun spawn etme ya da cameradan ray atma, health sistemi, damage sistemi, böyle gider, sonra bunlar ilgili 2-3 video izle ve kendin yapmaya çalış.

Önce C# öğrenin. Unity her ne kadar kütüphane kullanıyor olsa da dil sonuçta C#. Sonradan Unity üzerine çalışmaya başlayın. Unity'e başlayınca direkt kodlamaya girmeyin. Arayüzü tanıyın ondan sonra kodlamaya geçiş yapabilirsiniz. İlk başta büyük projeler yapmaya çalışmayın. FPS oyunu yeni başlayan birisi için büyük bir proje. 2D bir platformer projesi yaparak başlayın. Devamı gelir zaten.

Genel olarak C# mantığını oturtmak çok önemli, evet oyun programlamak uygulama yazmaya benzemiyor ama genel mantelitesini anlayınca ve neyin neden olduğunu anlayınca ilerde çok işine gelir. Genel bir C# eğitimi ile mantığı kavra sonrasınra oyunlarda kullanım methodlarını Orion'ın dediği gibi mekaniklere bölerek ilerle. Sonrasında da öğrendiklerini uygulamak adına klon projeler yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı