Mobil oyun kodlamaya nereden nasıl başlanmalı?

ConnprRk800

Femtopat
Daha fazla  
İlk hedefim mobil alanda oyun/program yapabilme. Bana bu işi öğretebilecek bildiğiniz bir yol veya kanal var mı? Hangi dilleri öğrenmem gerek? Hangi program en rahatı olur? Bilgim çok az hatta yok denecek kadar az. Algoritma bilgim var ama yazılım dili falan sıfır. Daha sonrasında bilgisayar kısmına geçmeyi planlıyorum ama şimdilik mobil daha kolay olur diye mobili öğrenmek istiyorum.

Mobil oyun için Unity'ye bakabilirsiniz. Bilmeniz gereken dil C#. Yapacağınız projeye göre Unity'nin araçlarını da öğrenmeniz gerekebilir ki tek başınıza yapma hayaliniz varsa mutlaka öğrenmeniz gerek. Her şeyden önce C# dilindeki bilgi ve tecrübenizi geliştirin. Sonrasında oyun işine girin. Önerim budur.

Mobil oyun için Unity'ye bakabilirsiniz. Bilmeniz gereken dil C#. Yapacağınız projeye göre Unity'nin araçlarını da öğrenmeniz gerekebilir ki tek başınıza yapma hayaliniz varsa mutlaka öğrenmeniz gerek. Her şeyden önce C# dilindeki bilgi ve tecrübenizi geliştirin. Sonrasında oyun işine girin. Önerim budur.

Peki bunu bana öğretebilecek bir kişi/kanal/site/kitap var mı bildiğiniz.

C++ daha zordur. Ayrıca Unity'de C++ ile oyun yapamazsınız. Unity C# destekliyor. C++ ile oyun yapmak için Unreal Engine ya da farklı motorlar kullanabilirsiniz fakat başlangıç için önermem. C++ genelde yeni başlayanları zorlar. Söz konusu oyun geliştirmekse C++ çok daha zor gelebilir.

Kitaplara gelirsek içeriklerini bilmediğimden yorum yapamayacağım. Bana kalırsa internetten araştırarak öğrenmek kitaptan okuyarak öğrenmeye nazaran daha hızlı olur. Geçmiş sayfalardaki bir konuyu tekrarlamak istediğinizde sayfa çevirmek yerine birkaç kelimelik arama yaparak kolayca birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.

Peki C++ öğrensem c#a göre daha zor mu olur? Evde 1-2tane C++ ile ilgili kitap buldum hazır kaynağı varken C# yerine öğrensem dedim. İşimi görür mü C++'da?
Oyun motoru kullanacaksan kullanacağın motorun scripting dilini kullanırsın performans açısından über süper önemli birşeyler yapmıyorsan ki yaygın scripting dilleri C# ve Lua. C++ daha performans kritik ve oyun motorunun arka planda yaptığı işleri yapmak için kullanılır, he demek değil ki sadece C++ kullanarak bir şey yapamazsın sadece işin çok daha zor olur. Ama eğer programlamaya genel olarak yeni giriyorsan dilin cidden bir önemi yok yani öncelikle öğrenmen gereken çok temel programlama bilgisi ve konseptleri. Elindeki kaynaklar cidden kaliteliyse C++ öğrenerek başlamakta da sıkıntı yok. Ama tabi bunu elindeki kitapların cidden değerli kaynaklar olduğunu düşünüyorsan diye söylüyorum yoksa internette ücretsiz sonsuz kaynak kaynak var neredeyse her programlama dili ile alakalı yani ve dediğim gibi ilk kez öğrenirken asıl öğreneceğin şey oyun programlamaya spesifik şeyler değil de temel konseptler olacağı için seç beğen al istediğin dilden başla.

Oyun motorları olarak en popüler Unity ve Godot var onun dışında internette hakkında daha az kaynak bulursun ama Defold gibi güzel alternatifleri de yok değil.

C++ daha zordur. Ayrıca Unity'de C++ ile oyun yapamazsınız. Unity C# destekliyor. C++ ile oyun yapmak için Unreal Engine'ya da farklı motorlar kullanabilirsiniz fakat başlangıç için önermem. C++ genelde yeni başlayanları zorlar. Söz konusu oyun geliştirmekse C++ çok daha zor gelebilir.

Kitaplara gelirsek içeriklerini bilmediğimden yorum yapamayacağım. Bana kalırsa internetten araştırarak öğrenmek kitaptan okuyarak öğrenmeye nazaran daha hızlı olur. Geçmiş sayfalardaki bir konuyu tekrarlamak istediğinizde sayfa çevirmek yerine birkaç kelimelik arama yaparak kolayca birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.

Oyun motoru kullanacaksan kullanacağın motorun scripting dilini kullanırsın performans açısından Uber süper önemli bir şeyler yapmıyorsan ki yaygın scripting dilleri C# ve Lua. C++ daha performans kritik ve oyun motorunun arka planda yaptığı işleri yapmak için kullanılır, he demek değil ki sadece C++ kullanarak bir şey yapamazsın sadece işin çok daha zor olur. Ama eğer programlamaya genel olarak yeni giriyorsan dilin cidden bir önemi yok yani öncelikle öğrenmen gereken çok temel programlama bilgisi ve konseptleri. Elindeki kaynaklar cidden kaliteliyse C++ öğrenerek başlamakta da sıkıntı yok. Ama tabii bunu elindeki kitapların cidden değerli kaynaklar olduğunu düşünüyorsan diye söylüyorum yoksa internette ücretsiz sonsuz kaynak kaynak var neredeyse her programlama dili ile alakalı yani ve dediğim gibi ilk kez öğrenirken asıl öğreneceğin şey oyun programlamaya spesifik şeyler değil de temel konseptler olacağı için seç beğen al istediğin dilden başla.

Oyun motorları olarak en popüler Unity ve Godot var onun dışında internette hakkında daha az kaynak bulursun ama Defold gibi güzel alternatifleri de yok değil.

Cevaplarınız için Çok teşekkürler. Öncelik olarak bir C# ve Unity ile başlama kararı aldım.

Cevaplarınız için Çok teşekkürler. Öncelik olarak bir C# ve Unity ile başlama kararı aldım.
Başarılar diliyorum. Eğer zor ya da sıkıcı gelirse programlamadan vazgeçmemenizi öneririm. Bunun yerine diğer alanları deneyebilirsiniz. Ben oyun geliştireceğim diye başladım, web tasarım, gömülü sistemler, yapay zeka, web servisleri, mobil uygulama, masaüstü uygulamaları, Windows servisleri, oyun modlama, otonom sistemler ve daha birçok alanda dolaştım. Şu an mikroişlemciler ve .net core üzerinde çalışıyorum. Zevk aldığınız alanları bulmak ve kendinize bir yol çizmek için farklı alanları denemenizi öneririm. Tabi bu zamanla olur. Kısa sürede çok fazla alan değiştirirseniz hiçbirinde kayda değer yol kat edemezsiniz.

Tekrar başarılar diliyorum. Umarım güzel bir serüven olur.

Başarılar diliyorum. Eğer zor ya da sıkıcı gelirse programlamadan vazgeçmemenizi öneririm. Bunun yerine diğer alanları deneyebilirsiniz. Ben oyun geliştireceğim diye başladım, web tasarım, gömülü sistemler, yapay zeka, web servisleri, mobil uygulama, masaüstü uygulamaları, Windows servisleri, oyun modlama, otonom sistemler ve daha birçok alanda dolaştım. Şu an mikroişlemciler ve .net Core üzerinde çalışıyorum. Zevk aldığınız alanları bulmak ve kendinize bir yol çizmek için farklı alanları denemenizi öneririm. Tabii bu zamanla olur. Kısa sürede çok fazla alan değiştirirseniz hiçbirinde kayda değer yol kat edemezsiniz.

Tekrar başarılar diliyorum. Umarım güzel bir serüven olur.

Teşekkürler zamanınızı ayırdığınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı