Unity'de obje hareket etmiyor

ozgurorak

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RX 6500 XT 4GB | i5 10400F | 2x16 32 GB RAM
Meslek
Indie Game Developer on Unity
Merhaba, Unity'e yeni başladım ve bir karakter oluşturdum bu karaktere hareket scripti yazıp içerisine attım her şeyi başarılı falan input Manager'dan da butonları düzgün şekilde belirlemişim ama play dedikten sonra hiçbir uyarı hata almamama rağmen bir türlü karakterim hareket etmiyor. Hangi tuşa basarsam basayım olmuyor. Yani kısacası scriptin her şeyi doğru hatasız olmasına rağmen o script nesneye etki etmiyor. Çözümü bilen yazarsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kodu atabilir misiniz?

Kodu atabilir misiniz?
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;

public class hareket : MonoBehaviour
{
public float yHiz = 5, dHiz = 5;
void Start()
{

}

void Update()
{
float yKont = Input.GetAxis("Horizontal") * yHiz;
float dKont = Input.GetAxis("Vertical") * dHiz;
transform.Translate(yKont * Time.deltaTime, dKont * Time.deltaTime, 0f);
}
}

Update içerisine Debug.Log("kontrol"); yazar mısınız konsolda kontrol yazısını görebiliyor musunuz

Update içerisine Debug.Log("kontrol"); yazar mısınız konsolda kontrol yazısını görebiliyor musunuz
deneyeceğim olursa dönerim teşekkür ederim efendim

yazdım ve konsolda "Kontrol" yazısını vs. gördüm ama obje hareket etmiyor hala

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.

Karakterinize Rigidbody Componenti eklemeyi unutmayın.

Kod:
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;

public class hareket : MonoBehaviour
{
public float speed;
private RigidBody2D rb;

private Vector2 movement;

void Start() {
    rb = GetComponent<Rigidbody2D>();
}

void Update() {
    movement = new Vector2(Input.GetAxis("Horizontal"), Input.GetAxis("Vertical"));
}

void FixedUpdate() {
    rb.velocity = movement * speed * Time.fixedDeltaTime;
}

}

deneyeceğim olursa dönerim teşekkür ederim efendim

yazdım ve konsolda "Kontrol" yazısını vs. gördüm ama obje hareket etmiyor hala
Objenizi sahnede seçtiğiniz zaman inspectorda (sağda transform vs componentlerin gözüktüğü yerde) sağ üstte static kısmı mı işaretli?

Objenizi sahnede seçtiğiniz zaman inspectorda (sağda transform vs componentlerin gözüktüğü yerde) sağ üstte static kısmı mı işaretli?
işaretli değildi işaretledim ve sadece aşağı doğru hareket ediyor direkt olarak.

deneyeceğim hocam teşekkür ederim

Hız değişkenleriniz public ya hani. İnspectorda sıfır olmuş olabilir mi onu kontrol ettiniz mi? Ve yukarı aşağı hareket ediyorsa belki sağa sola da ediyordur. Eğer 2d bir hareket istiyorsanız ve yandan bakıyorsanız Z ekseninde de ilerletmeniz gerekebilir x yerine. Sahne görünümünde de mi hareket etmiyor

Yerçekimini açtinmi kapalıysa sabit kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…