Hemen başlayalım.
Not: Olası şeylerden ben sorumlu değilim.
"Unknown filesystem. Grub rescue" Sorunu Linux'un olduğu diski biçimlendirirseniz olan bir şey bunun çözümü Linux'u tekrar kurmak.(Bu kesin bir çözümdür.)
Linux'u tekrar kurdunuz ve hala GRUP ön yükleyicisi var. Siz de Linux'u kaldırmak istiyorsunuz.
1-MBRfix'i yükleyin.
2-Zip dosyasınız açın. İşletim sistemi 64 bit ise MBRfix64'ü değilse düz MBRfix'i kullanacağız.
3- System 32'ye gidin. 4- İşletim sisteminize göre MBRfix'i System32'ye atın. Yani 64 bit ise MBRfix64'ü değilse MBRfix'i atacağız. Burada 64 bit'i atıyorsanız adında ki 64'ü silin ve öyle atın.
5- CMD'yi yönetici olarak açın.(Bundan sonrasını Linux'u kaldıracaklar da yapmalı.)
6- Sırasıyla şu kodları yazın. c: cd \ mbrfix /drive 0 fixmbr
Bunları yaptıktan sonra size bir soru soracak Y deyip işlemi tamamlıyoruz.
7-Linux'u tamamen kaldıracağız. Disk yönetimine geliyoruz. Burada 2 tane birimcil bölüm olacak oralara sağ yık yapıp birimi sil diyoruz.(Sonda ki 2sini siliyoruz.)
Sondaki 2sini siliyoruz.
İşlemimiz bitti. Bu alanları C ye veya D ye katmak için C ye katacaksanız C ye D ye katacaksanız D ye sağ tık birimi genişlet diyoruz.
İyi günler.
Download MBRFix 1.3.0.0 - A command-line utility that expert users can rely on to fix or create Master Boot Record (MBR) on their HDDs, as well as create backups
Merhabalar bugün sizlere Windows Dual ile Boot yapılan Linux'u GRUB'a takılmadan en kolay şekilde nasıl kaldıracağınızı göstereceğim. İnternette gördüğüm "MbrFix" veya "bootrec" gibi işlemler bende hiç işe yaramadı. Hem şimdi anlatacağım taktik acayip kolay. Yapacağımız işlem sadece iki mouse...
Merhabalar bugün sizlere Windows Dual ile Boot yapılan Linux'u GRUB'a takılmadan en kolay şekilde nasıl kaldıracağınızı göstereceğim. İnternette gördüğüm "MbrFix" veya "bootrec" gibi işlemler bende hiç işe yaramadı. Hem şimdi anlatacağım taktik acayip kolay. Yapacağımız işlem sadece iki mouse...
Hocam bende onu denedim ama olmadı. Nedeni ise Xubuntu kendini ana işletim sistemi yapmıştı. O yüzden bu rehberi yaptım. Elinize sağlık. Bu arada UEFI mi?
Hocam bende onu denedim ama olmadı. Nedeni ise Xubuntu kendini ana işletim sistemi yapmıştı. O yüzden bu rehberi yaptım. Elinize sağlık. Bu arada UEFI mi?