Rehber "Unknown filesystem. Grub rescue" Sorunu Çözümü ve Linux'u Kaldırmak

377619

Hectopat
Makaleler
1
Hemen başlayalım.
Not: Olası şeylerden ben sorumlu değilim.
"Unknown filesystem. Grub rescue" Sorunu Linux'un olduğu diski biçimlendirirseniz olan bir şey bunun çözümü Linux'u tekrar kurmak.(Bu kesin bir çözümdür.)
Linux'u tekrar kurdunuz ve hala GRUP ön yükleyicisi var. Siz de Linux'u kaldırmak istiyorsunuz.
1-MBRfix'i yükleyin.

2-Zip dosyasınız açın. İşletim sistemi 64 bit ise MBRfix64'ü değilse düz MBRfix'i kullanacağız.
Ekran Görüntüsü (151).png

3- System 32'ye gidin.
Ekran Görüntüsü (152).png
4- İşletim sisteminize göre MBRfix'i System32'ye atın. Yani 64 bit ise MBRfix64'ü değilse MBRfix'i atacağız. Burada 64 bit'i atıyorsanız adında ki 64'ü silin ve öyle atın.
Ekran Görüntüsü (153).png

5- CMD'yi yönetici olarak açın.(Bundan sonrasını Linux'u kaldıracaklar da yapmalı.)
Ekran Görüntüsü (154).png

6- Sırasıyla şu kodları yazın.
c:
cd \
mbrfix /drive 0 fixmbr
Bunları yaptıktan sonra size bir soru soracak Y deyip işlemi tamamlıyoruz.
7-Linux'u tamamen kaldıracağız. Disk yönetimine geliyoruz. Burada 2 tane birimcil bölüm olacak oralara sağ yık yapıp birimi sil diyoruz.(Sonda ki 2sini siliyoruz.)
linux.PNG
Sondaki 2sini siliyoruz.
İşlemimiz bitti. Bu alanları C ye veya D ye katmak için C ye katacaksanız C ye D ye katacaksanız D ye sağ tık birimi genişlet diyoruz.
İyi günler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nerede hata oldu?
Bildiğin çalışmadı. Canlı Windows USB'si üzerinden bile yaptım. Zaten çözümünü buldum hatta rehber bile yaptım. Belki işinizi görür :)

Bildiğin çalışmadı. Canlı Windows USB'si üzerinden bile yaptım. Zaten çözümünü buldum hatta rehber bile yaptım. Belki işinizi görür :)
Hocam bende onu denedim ama olmadı. Nedeni ise Xubuntu kendini ana işletim sistemi yapmıştı. O yüzden bu rehberi yaptım. Elinize sağlık. Bu arada UEFI mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı