Unlost PC'leri alınır mı?

Çok haklısınız. İtopya'ya girip bir sistem toplayayım dedim deneme amaçlı sadece. Hazır sistemde aynı bileşenleri kullandım fakat SSD kim bilir hangi markanın çıktı neyse dedim kaliteli 250 GB SATA SSD koydum. Hazır sistemde ki PSU'ya baktım. E sistem orta düzey 500W Powerboost PSU pek mantıklı gelmedi. Corsair'in 650W olan bir PSU'ını ekledim. 8GB ram oyun için cidden düşük bir birimdi bir 8 daha taktım. Sonuç olarak hazır sistemle arada 1.500 TL gibi büyük bir miktar fark oluştu. Kesinlikle önermiyorum. Sistemi herkes sil baştan toplamalı Powerboost PSU'lara falan güven olmaz. Corsair gibi markalar yıllar süren tecrübeyle yapıyor bu işleri. Hazır sistem kesinlikle almayın.

Ben zaten bunu söyledim o kısmı biraz kaçırmışsın. Stok, hazır kasaların %90'ı dediğim elden çıkarılması gereken parçalardan oluşur. Kendin topladığında zaten parçalarını tek tek alıyormuşsun gibi oluyor. Kısaca senin tek bir siteden tüm parçaları kendin toplamanla 5 siteden ayrı sipariş vermen özünde aynı. Parçalarını kendin özenle seçtiğinde neden bir şey olsun?

Upgrade kısmına gelirsek her site sana bu seçeneği adaletli şekilde vermiyor. Mesela biz geçtiğimiz aylarda İtopya'nın bir hazır sistemine yükseltme yaparken diğer sitelerin ortalamasında 3600 ile 3600X arasında 250 TL fark varken İtopya bu farkı 600 TL'ye çıkarmıştı. 3600X'i piyasa fiyatının üzerinde tutmuşlardı. Mesela sen nasıl İzoly ve Turbox bilmeyenleri kandırıyor diyorsan, stok hazır kasalar "marketing" kısmında öne çıkıyor ve çok nadir bir kaçı hariç önceki mesajımda belirttiğim kötü, kronik sorunlu vb. parçalardan oluşuyor. Sen soğutma problemli ASUS TUF serisinin düzeltilmiş halini üreticiden değiştirmek yerine elindeki kronik sorunlu stoğu karı birazcık düşürerek hazır sistemle gömmeye çalışırsan bu kandırmak olur misal.

Satış sonrası hizmetin bu kadar rezalet olması da bu. Yaptıkları bu "stok halde çıkarılan" kasalarda örneğin ekran kartı düzgün çalışmasa ve servisine kendin göndersen değişim çıkınca çamura yatıyorlar "bizden habersiz iş yapmışsın" diye. Müşteri hizmeti ayrı problem, iadesi ayrı problem. Burası o sitelerin hazır sistem şikayetleriyle dolu örneğin.

Bence biraz donanım bilginiz var ise 2. El olarak toplamanızı tavsiye ederim bu güne kadar 0 olarak kasa almadım ve hiç bir sorun da yaşamadım kendiniz biraz uğraşıp sahibinden, letgo gibi alışveriş uygulamaları üzerinden temiz garantili ürünler bulabilir ve 4000tl civarı önü açık ve çok daha dolu bir sistem toplayabilirsiniz.

Her zaman değil dediğiniz şey. Evet hazır sistem bulup SSD bölümünde SU630 gördük mü? Gördük. Frisby kasa gördük mü? Gördük. Isınma sorunu olan kart gördük mü? Gördük. Fakat bu her zaman yaşanmadı gerçekten. Ama haklısınız o fiyat bandına illa bir şeylerden kısma durumu var. Fakat fiyat üstlere çıkınca dengeyi sağlayabilen hazır sistemlerde var.

Son düzenleme:

Kendi çıkardığı sistemini kullanıyorum gayet iyi.
Ve sıcaklık olarak adamın odasının havandırmasıda önemlidir.
Ve kar kazansın ama kazıklamasın yeterlidir.
Ve herkes için geçerlidir.
Ve şu an bahsettiğin kişinin formuna çıktın.

Donanım arşivi forumda ünlü oldun salaklıgın sayesinde.

Şu an forumda konuşuluyor.
Forumdan geldim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…