Unreal Engine 2D mobil oyun geliştirmek

sackcode

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, mobil oyun geliştirmek istiyorum. Bu oyunlar Android ve iOS ortamlarında çalışacak, level sistemli ve 2D basit bir oyun olacak. Araştırmalarıma göre bu tarz basit oyunlar için Unity öneriliyor fakat ben Unreal Engine ile Blueprint mantığıyla bu oyunu geliştirmek istiyorum. Unreal Engine kullanmam, depolama alanı, oyun performansı gibi konularda bir sorun yaratır mı?

Unreal Engine 3 veya 4 kullanın çok isterseniz, Unreal 5 biraz daha ağır çalışır.
2D oyunlar için Unity daha iyi olur, hem güncel hallerine göre kıyaslarsak Unity daha hafif kalacaktır.

Unreal Engine 3 veya 4 kullanın çok isterseniz, Unreal 5 biraz daha ağır çalışır.
2D oyunlar için Unity daha iyi olur, hem güncel hallerine göre kıyaslarsak Unity daha hafif kalacaktır.
Yapmayı planladığım şey, içerisinde yaklaşık 100 tane mini oyun bulunan bir uygulama geliştirmek. Bu oyunların hemen hepsi sürükle bırak tarzında veya puzzle türünde olacak ve benzer işlemler içerecek. Oyun geliştirme konusunda tecrübem olmadığı için, Blueprint sisteminin işimi hızlandıracağını düşündüm. Ancak 2D oyunlar için genellikle Unity’nin daha çok tercih edildiğini fark ettim. Biraz zaman problemim var bu kadar fazla oyun için sizce hangi oyun motorunu tercih etmeliyim?

Unity iyi bir tercih olur, Unreal genelde 3D oyunlar için kullanılmakta, Türk kaynak bulman biraz zor olabilir ama temelini bence en iyi anlatan At0m kanalına göz at, 1 saat içinde Unity temellerini anlatan bir videosu vardı diye hatırlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı