Çözüldü Unreal Engine 4 nereden indirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Epic Games üzerinden Unreal Engine 4 yüklemek istiyorum fakat uygulama üzerinde sadece Unreal Engine 5 var. 4'ü nasıl yükleyebilirim?
1690793621661.png

Önce 1 ile gösterilen artı butonuna basın. Ardından 2 ile gösterilen yerden istediğiniz sürümü seçin.

Motor ekle seçeneği nerede?
Artı işareti ile gösterilen yer.
Az önce 5.2.1 kullandım ve pek tatmin edici bir performansı yoktu açıkçası. 1050Ti ve 3600X kullanıyorum.
Evet 5 yüksek bir sistem istiyor. Özelliklede benim gibi Open World temalı bir proje yapıyorsanız :D. Yapım aşamasında haritanın büyük bölümü renderlandığı için benim sistemide çok zorluyor. Ama arkadaşın dediği gibi ayarları düşürebilirsiniz. Veya daha ilk proje oluşturma aşamasında "Quality" ayarını değiştirebilirsiniz.

Epic Games üzerinden Unreal Engine 4 yüklemek istiyorum fakat uygulama üzerinde sadece Unreal Engine 5 var. 4'ü nasıl yükleyebilirim?
Hocam örneğin Mobil platformu için bir proje yapmayacaksanız eğer daha ilk yükleme ekranında "Seçenekler" bölümü var. Buradan ihtiyacınız olmayan bileşenlerin tikini kaldırırsanız. Motor diskinizde çok daha az yer kaplar.
1690794792803.png

Hocam benim sistemim çok daha düşük. Scalability settings Low'da ve UE 4 layoutu ile kullanıyorum. 20 30 FPS zar zor... Ayarları değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Eğer isterseniz YouTube üzerinde rantabl isimli kanalın FPS arttırma videosu var ona bakın. Şu an link atamıyorum maalesef.

Not: Ben bir projede başkası ile çalıştığım için mecburen 5 kullanıyorum elimde olsa 4.24 kullanacağım :D.
Evet 5 yüksek bir sistem istiyor. Özelliklede benim gibi Open World temalı bir proje yapıyorsanız :D. Yapım aşamasında haritanın büyük bölümü renderlandığı için benim sistemide çok zorluyor. Ama arkadaşın dediği gibi ayarları düşürebilirsiniz. Veya daha ilk proje oluşturma aşamasında "Quality" ayarını değiştirebilirsiniz.
Dediklerinize bakacağım. Evet kafamdaki proje açık dünya fakat map taslağı yok henüz. Sizce 2D bir çizim hazırlayıp onun üstünden gitmem daha mı mantıklı olur?

Bir de quality ayarını düşürdüğümde geliştirilen oyun için belirli bir grafik sınırı oluyor mu?

(Projede modelleyecek olan kişi benim o yüzden bu kadar bilgisizim 😁)

Dediklerinize bakacağım. Evet kafamdaki proje açık dünya fakat map taslağı yok henüz. Sizce 2D bir çizim hazırlayıp onun üstünden gitmem daha mı mantıklı olur?

Bir de quality ayarını düşürdüğümde geliştirilen oyun için belirli bir grafik sınırı oluyor mu?

Quality ayarını cok bilmiyorum. Ama scalability settings sadece editördeki grafik kalitesini değiştirir. Oyunun build alınmış halini etkilemez.

O sizin çalışma tarzınıza bağlı tabi. Ama önceden bir taslak yapmak ilerleyen aşamalarda işinize yarar elbette.

İleride kafanızı karıştıran bir durum olursa(ki olmama ihtimali yok). Technopat'tan ziyade Unreal Engine'in kendi forumunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Moderatörlerin 2 saatte onayladıkları konum 30 dakika içinde çözüldü :D

Quality ayarını cok bilmiyorum. Ama scalability settings sadece editördeki grafik kalitesini değiştirir. Oyunun build alınmış halini etkilemez.
O sizin çalışma tarzınıza bağlı tabi. Ama önceden bir taslak yapmak ilerleyen aşamalarda işinize yarar elbette.

İleride kafanızı karıştıran bir durum olursa(ki olmama ihtimali yok). Technopat'tan ziyade Unreal Engine'in kendi forumunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Moderatörlerin 2 saatte onayladıkları konum 30 dakika içinde çözüldü :D
İkinize de ayrı ayrı çok teşekkürler, projelerizde başarılar 😍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı