Muhammed Eren Dervişoğlu
Kilopat
Aslında ne yapıcaksın biliyor musun? Aklında bir oyun projesi oluştur. Önce küçük bir oyun hayali kur kolay ama eğlenceli olsun. Sonra bu oyunu yapmaya başla hiç bir video izlemeden. Bir zaman sonra fark edeceksin ki bazı şeyleri yapamadığını göreceksin. Sıkılcak, bunalcaksın hatta küfür bile edip bilgisayarı kapatıcaksınGenelde programlama ile alakalı her şeyi Udemy'den öğrenirim ve çoğu bedava kurs işime yarar ama Unreal Engine 4 için gördüğüm bütün kurslar Blueprint ile proje yapıyorlar kimse C++ kullanmıyor ve beni oyun yapmaya özendiren kod yazmaktı. Bildiğiniz devam eden ya da bitmiş bir eğitim var mı? Site, doküman; eğer düzenliyse YouTube serisi de olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanılır bu teşekkür ederimAslında ne yapıcaksın biliyor musun? Aklında bir oyun projesi oluştur. Önce küçük bir oyun hayali kur kolay ama eğlenceli olsun. Sonra bu oyunu yapmaya başla hiç bir video izlemeden. Bir zaman sonra fark edeceksin ki bazı şeyleri yapamadığını göreceksin. Sıkılcak, bunalcaksın hatta küfür bile edip bilgisayarı kapatıcaksın. Ama yine o oyunu bitirmek için elinden geleni yapıcaksın. Sonra bilmediğin yerleri nasıl yapabilirim diye videoları araştırcaksın. Örneğin: Yapay zeka nasıl beni görür gibi. Sonra benim yaptığım bir taktiği uygulayacaksın "Aynısı Yap, Çalışıyorsa, Düzenle Fark Yarat!". Bunuları yaptıktan sonra projen bitmiş olacak. Bakıcaksın ve çoğunlukla beğenmeyeceksin. Çünkü daha iyisini yapabileceğini düşüneceksin. Ve başka şeyler eklemeye başlıcaksın ve böylece yeni şeyler keşfetmeye başladıkça içindeki yaratıcılık alevlenecek. Ve bir bakmışsın Oyunun bir Efsaneye dönüşmüş ve sende usta bir Developer olmuşsun .
Teşekkür ederim
Dedi küçük elon musk. Technopat sosyal bitmiş soru ayrı komik cevaplar ayrı komik.Aslında ne yapıcaksın biliyor musun? Aklında bir oyun projesi oluştur. Önce küçük bir oyun hayali kur kolay ama eğlenceli olsun. Sonra bu oyunu yapmaya başla hiç bir video izlemeden. Bir zaman sonra fark edeceksin ki bazı şeyleri yapamadığını göreceksin. Sıkılcak, bunalcaksın hatta küfür bile edip bilgisayarı kapatıcaksın. Ama yine o oyunu bitirmek için elinden geleni yapıcaksın. Sonra bilmediğin yerleri nasıl yapabilirim diye videoları araştırcaksın. Örneğin: Yapay zeka nasıl beni görür gibi. Sonra benim yaptığım bir taktiği uygulayacaksın "Aynısı Yap, Çalışıyorsa, Düzenle Fark Yarat!". Bunuları yaptıktan sonra projen bitmiş olacak. Bakıcaksın ve çoğunlukla beğenmeyeceksin. Çünkü daha iyisini yapabileceğini düşüneceksin. Ve başka şeyler eklemeye başlıcaksın ve böylece yeni şeyler keşfetmeye başladıkça içindeki yaratıcılık alevlenecek. Ve bir bakmışsın Oyunun bir Efsaneye dönüşmüş ve sende usta bir Developer olmuşsun .
Arkadaşın videolarına baktım cidden güzel çalışmalar yapıyor lakin keşke onların nasıl yapıldığınıda göstersen.
Aynen Techonpat sosyal bitmiş sizin gibiler yüzünden.Dedi küçük elon musk. Technopat sosyal bitmiş soru ayrı komik cevaplar ayrı komik.
Arkadaşa katılıyorum C++ cidden zordur. Bana kalırsa şimdilik Ue4 kablo sisteminde usta olmaya çalış hem daha kolay hem daha pratik.Maalesef Türkiye gerçekleriyle karşılaşmışsın. Yazılım ve teknoloji alanında İngilizce olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Çin'li bir mühendis de olsan, Fransız'da olsan İngilizce şart. Dünyayı takip edebilmen lazım ve teknoloji de dünyanın ortak dili olan İngilizce ile dönüyor.
Seçtiğin konu(Unreal Engine ve C++) oldukça havalı ve Türkçe kaynağın az olduğu alanlardan birisi. Oyun alanında birçok meslek dalı var, 3D Tasarım, senaristlik, direktörlük, yazılımcılık vb gibi. Özellikle oyun yazılımcısı olmak istiyorsan öncelikle kodlama bilgini iyi geliştirmen gerekir, yani C++'a hakim değilsen direkt oyun geliştirmeye başlayıp ilerlemek çok zor olur senin için. O yüzden öncelikle C++ öğrenmeli ve belli bir seviyeye gelmelisin. Algoritma bilgini geliştirmelisin. Aynı şekilde mesela Java'ya hakim değilsen direkt Android uygulaması geliştirilmez, önce iyi derecede temel Java öğrenilmelidir. Maalesef yine İngilizce kaynak önereceğim ama bunları okumanı ve pratik yapmanı öneririm;
C++ Tutorial
This C++ tutorial has been written by experienced C++ programmers, which helps beginners to advanced programmers while learning C++ in simple and easy steps. This tutorial uses a simple and practical approach to describe the concepts of C++to software engineers.www.tutorialspoint.com
Maalesef Türkiye gerçekleriyle karşılaşmışsın. Yazılım ve teknoloji alanında İngilizce olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Çin'li bir mühendis de olsan, Fransız'da olsan İngilizce şart. Dünyayı takip edebilmen lazım ve teknoloji de dünyanın ortak dili olan İngilizce ile dönüyor.
Seçtiğin konu(Unreal Engine ve C++) oldukça havalı ve Türkçe kaynağın az olduğu alanlardan birisi. Oyun alanında birçok meslek dalı var, 3D Tasarım, senaristlik, direktörlük, yazılımcılık vb gibi. Özellikle oyun yazılımcısı olmak istiyorsan öncelikle kodlama bilgini iyi geliştirmen gerekir, yani C++'a hakim değilsen direkt oyun geliştirmeye başlayıp ilerlemek çok zor olur senin için. O yüzden öncelikle C++ öğrenmeli ve belli bir seviyeye gelmelisin. Algoritma bilgini geliştirmelisin. Aynı şekilde mesela Java'ya hakim değilsen direkt Android uygulaması geliştirilmez, önce iyi derecede temel Java öğrenilmelidir. Maalesef yine İngilizce kaynak önereceğim ama bunları okumanı ve pratik yapmanı öneririm;
C++ Tutorial
This C++ tutorial has been written by experienced C++ programmers, which helps beginners to advanced programmers while learning C++ in simple and easy steps. This tutorial uses a simple and practical approach to describe the concepts of C++to software engineers.www.tutorialspoint.com
Haklısın önce dili öğrenmek lazım. Dili öğrenmek sıkıntı değil benim takıldığım kısım şu, bir sene önce Unity motorunu kullandım önce C# öğrendim (tamamen değil ama Unity'de kullanılmayacak şeyleri de öğrendim) ama sorun dil değil metodlar(?)dı sanırım, mesela Component tanımlayacağız yanlış hatırlamıyorsam "GetComponent<>();" yazıyorduk ve benim Unreal Engine 4'de takıldığım şey o C++ öğrensem bu metodları C++'ta kullanmayı nereden öğreneceğim böyle bir kaynak yoktu ve C++ için Türkçe kaynağım var.