Unreal Engine 5 için AMD vs NVIDIA

FlyingHopes

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa/Gemlik
Daha fazla  
Lumen ve Nanite teknolojileri bildiğim kadarıyla DXR gerektirmiyor. (UE sayfasında DX 11 veya shader model 5 gerektiği belirtilmiş) sizce AMD tarafında bu tip teknolojiler NVIDIA gibi aynı rahatlıkla kullanılabilir mi yoksa her türlü NVIDIA mı gerekmekte?
@kino

Son düzenleme:
Lumen ve nanite teknolojileri bildiğim kadarıyla DXR gerektirmiyor. (ue sayfasında DX 11 veya shader model 5 gerektiği belirtilmiş) sizce AMD tarafında bu tip teknolojiler NVIDIA gibi aynı rahatlıkla kullanılabilir mi yoksa her türlü NVIDIA mı gerekmekte?
@kino

Benim araştırmam kadarıyla AMD ekran kartları nanite teknolojisini kullanırken sorun yaşıyor. Ve render alırken vs. NVIDIA bu konuda daha iyi. Sırf bu yüzden AMD ekran kartını satıp NVIDIA geçenler var. Unreal Engine için konuşuyorum. Oyun oynarken AMD geçebilir. Ama AMD ekran kartlarının bence daha çok geliştirilmesi lazım bu tür teknolojilerde yetersiz kalıyor.

Benim araştırmam kadarıyla AMD ekran kartları nanite teknolojisini kullanırken sorun yaşıyor. Ve render alırken vs. NVIDIA bu konuda daha iyi. Sırf bu yüzden AMD ekran kartını satıp NVIDIA geçenler var. Unreal Engine için konuşuyorum. Oyun oynarken AMD geçebilir. Ama AMD ekran kartlarının bence daha çok geliştirilmesi lazım bu tür teknolojilerde yetersiz kalıyor.

Bende oyun motorları vs. kullanıyorum bu yüzden araştırmıştım.

Bütçeden bütçeye değişir.
Anlatamıyorum sanırım. Unreal Engine'in içinde yer alan teknolojiler (mesela ben Lumen ve Nanite örneğini verdim, diğer teknolojiler de olur) açısından AMD GPU'ları yeterli midir, hem kas gücü açısından hem de RT açısından (burası önemli benim için oyun geliştirme hususunda) performansı yeterli mi, (örneğin 6700 XT ve üstü kartlar) yoksa NVIDIA alternatifleri mi gerekmekte?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı