Unreal Engine 5 için AMD vs NVIDIA

Bütçeden bütçeye değişir.
Sanmıyorum. Mesela Nvidia'nın CUDA teknolojisi sebebiyle profesyonel olarak video içeriği üreten adam Nvidia tercih eder. Unreal Engine için alınacak GPU tavsiyesi, sıradan oyuncuya yapılan GPU tavsiyesi ile aynı olmamalı.

Benim araştırmam kadarıyla AMD ekran kartları nanite teknolojisini kullanırken sorun yaşıyor. Ve render alırken vs. NVIDIA bu konuda daha iyi. Sırf bu yüzden AMD ekran kartını satıp NVIDIA geçenler var. Unreal Engine için konuşuyorum. Oyun oynarken AMD geçebilir. Ama AMD ekran kartlarının bence daha çok geliştirilmesi lazım bu tür teknolojilerde yetersiz kalıyor.

Bende oyun motorları vs. kullanıyorum bu yüzden araştırmıştım.
Teşekkür ederim hocam, nihayet şöyle bir cevap veren oldu. Forumda bilgili kişi yok neredeyse. Bilmiyorsa bilmiyorum demek bu kadar zor olmamalı.

Sanmıyorum. Mesela Nvidia'nın CUDA teknolojisi sebebiyle profesyonel olarak video içerik üreticisi adam Nvidia tercih eder. Unreal Engine için alınacak GPU tavsiyesi, sıradan oyuncuya yapılan GPU tavsiyesi ile aynı olmamalı.
Teşekkür ederim hocam, hani belki yarın bir gün oyunumuzu çıkarttıktan sonra AMD için optimize edebilmek açısından da AMD tarafına yönelsem mi diye düşünmüştüm ilk başta da, bu dedikleriniz de doğru.

Teşekkür ederim hocam, hani belki yarın bir gün oyunumuzu çıkarttıktan sonra AMD için optimize edebilmek açısından da AMD tarafına yönelsem mi diye düşünmüştüm ilk başta da, bu dedikleriniz de doğru.
Rica ederim. Ama yorumumdan yola çıkıp karar almanızı istemem, bilgili olduğum bir konu değil bu. Size bilgi vermek için de yazmamıştım aslında, arkadaşa bir eleştiriydi benimki daha çok. Her ne kadar biraz konu dışı olsa da. Bilip bilmeden, yazmak için yazan kişilere çok sık rastlamaya başladım son zamanlarda. Başlarda takmasam da artık kendimi tutmam her geçen gün daha zor oluyor. Yakın zamanda uyarılar almaya da başlarım belki bu sebeple.

Rica ederim. Ama yorumumdan yola çıkıp karar almanızı istemem, bilgili olduğum bir konu değil bu. Size bilgi vermek için de yazmamıştım aslında, arkadaşa bir eleştiriydi benimki daha çok. Her ne kadar biraz konu dışı olsa da. Bilip bilmeden, yazmak için yazan kişilere çok sık rastlamaya başladım son zamanlarda. Başlarda takmasam da artık kendimi tutmam her geçen gün daha zor oluyor. Yakın zamanda uyarılar almaya da başlarım belki bu sebeple.
İçimin sesi oldunuz hocam, fazlasıyla katılıyorum size, ben de sırf bu yüzden saçma sapan uyarılar yemiştim, şu forumun geldiği hale baktıkça gerçekten üzülüyorum.. Bakalım, hayırlısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı