Unreal Engine 5 yorumları

@Palamutkafali Türkiye pazarında genel anlamda oynanılan oyunlar için (bkz: rekabetçi ve 2015 öncesi) ideal de olsa dünya ve oyun sektörü genelinde fazla giriş seviye bir kart artık RX580. Sebebi bu. Bu devirde güncel ve güzel grafikli oyunları akıcı oynamak istiyorsak en az 2060 veya eşdeğer bir kart lazım, gerçi 2060 da bu gidişle çok dayanmayacak gibi.

@Palamutkafali Türkiye pazarında genel anlamda oynanılan oyunlar için (bkz: rekabetçi ve 2015 öncesi) ideal de olsa dünya ve oyun sektörü genelinde fazla giriş seviye bir kart artık RX580. Sebebi bu. Bu devirde güncel ve güzel grafikli oyunları akıcı oynamak istiyorsak en az 2060 veya eşdeğer bir kart lazım, gerçi 2060 da bu gidişle çok dayanmayacak gibi.
RX 570'le ultra da oynayamadığım tek oyun AC: Odyssey gibi 🙂

Unity, Unreal engine, Cry engine sitelerindeki demo videoları aşırı iyi gözüküyorlar. Ama o grafikleri bireysel kullanıcıya sunulan ekran kartlarının istikrarlı çalıştırmasına imkan yok. UE4 buna en büyük örnek, Epic games yaptığı Fortnite takır takır çalışırken. Geriye kalan UE4 oyunlarında sorunsuz bir oyun neredeyse yok. Buna ek olarak o kadar detaya uğraşacak ve para yatıracak oyun firmasıda yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Crysis 1 Remastered tamamen oyun motorunu pazarlamak için çıkıyor. Zaten remastered sürümünden devrim beklemek saçma olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yeni konsollardaki grafik yükü efekt sistemini daha rahat kullanma ile azalacaktır. Bundan sonra konsol tarafının klavye ve fare desteğine kavuşup, oynanışı derin oyunlar çıkarmasını bekliyorum. Çünkü rahatlık sağlayan kontroller, aslında AAA oyunların aşırı kısır oynanışla çıkmasına neden oluyor. Yani konsollar oyunların gelişimini asırı kısıtlıyor. Grafik olarak bence biraz durgunluğa ihtiyaç var. Bu yeni nesile insanlar alışana kadar oynanış tarafına odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Palamutkafali Türkiye pazarında genel anlamda oynanılan oyunlar için (bkz: Rekabetçi ve 2015 öncesi) ideal de olsa dünya ve oyun sektörü genelinde fazla giriş seviye bir kart artık RX580. sebebi bu. Bu devirde güncel ve güzel grafikli oyunları akıcı oynamak istiyorsak en az 2060 veya eşdeğer bir kart lazım, gerçi 2060'da bu gidişle çok dayanmayacak gibi.

Farkındayım. Rdna 2 kartları bekliyorum. Baktım fiyatları çok ucuk Ryzen5 3600X ve RTX 2060 Super ya da 5600XT alacağım zaten.

Fiyatlar uçuk olmaz diye düşünüyorum. NVidia'yla rekabet edebilmek için fiyata oynar AMD. Ayrıca konsollara bakarsak Xbox X'in işlem gücü aşağı yukarı RTX 2080 gücü. Fiyatlarını düşünürsek pek pahalı olmayacaktır.

Unity, Unreal Engine, Cry Engine sitelerindeki demo videoları aşırı iyi gözüküyorlar. Ama o grafikleri bireysel kullanıcıya sunulan ekran kartlarının istikrarlı çalıştırmasına imkan yok. Buna ek olarak o kadar detaya uğraşacak ve para yatıracak oyun firmasıda yok.

Crysis 1 Remastered tamamen oyun motorunu pazarlamak için çıkıyor. Zaten Remastered sürümünden devrim beklemek saçma olur.

Dostum sadece demo videosunu izlemek yerine keşke biraz nasıl sürdürüldüğüne baksanız bu işin o zaman anlayacaksınız. Öncelikle UE5’te n night teknolojisiyle yeni bir poligon işleme motoru oluşturuluyor. Bu motor ortamdaki objeleri neredeyse piksel boyutunda poligonlar haline ayırıyor ve iş yükünü kendi üstleniyor yani ekran kartı ekstra yük altına girmiyor üstelik çeşitli ekran doku hileleri kullanılmadan. Ayrıca RTX teknolojisine gerek duymayan ancak çok benzeyen bir işleme ölçeği de var.

Performansa etkisi varsa iyi. Ben görüş belirtiyorum onu da unutmamak lazım. Ama oyuna detay katmak tamamen geliştiriciye kalıyor. Konsola özel oyun yapan 2-3 firma dışında diğer firmalar bu kadar detaya uğraşmıyorlar. Ayrıca kendi oyun motorları olduğundan, Epic games ayrıca pay vermek istemiyorlar. Yani arkadaşa videodaki gibi bir detay beklememesini belirtiyorum. Çünkü bu gaz alma videolarını oyun motoru ve oyun geliştiricileri hep yapıyor.

Yeni Batman oyunu yapılacaksa, UE5 kullanmasını isterdim. Rocksteady bu oyun motorunu en iyi kullanan firmalardan biri. Tabi çoktan yapmaya başladılarsa UE4 kullanırlar gibi geliyor.

Son düzenleme:
Dostum sadece demo videosunu izlemek yerine keşke biraz nasıl sürdürüldüğüne baksanız bu işin o zaman anlayacaksınız. Öncelikle UE5’te n night teknolojisiyle yeni bir poligon işleme motoru oluşturuluyor. Bu motor ortamdaki objeleri neredeyse piksel boyutunda poligonlar haline ayırıyor ve iş yükünü kendi üstleniyor yani ekran kartı ekstra yük altına girmiyor üstelik çeşitli ekran doku hileleri kullanılmadan. Ayrıca RTX teknolojisine gerek duymayan ancak çok benzeyen bir işleme ölçeği de var.

Bu doğru, videoda sadece grafik kalitesinden bahsetmek yerine bu motorun çalışma prensibinden bahsediliyor. Hatta gerekli ses efektlerini dahi kendisi üretiyor yani bu da bir yapay zeka sahibi olduğu anlamına geliyor motorun. Bu yapay zeka objeye olan uzaklığa göre üçgen poligon sayısını optimize ederek performansı koruyacak büyük ihtimal. Benim düşüncem bu motorun tam kullanıldığı oyunlarda ekran kartı kadar işlemcinin de önemli olacağı yönünde. Ki yeni nesil konsolların işlemcileri de oldukça güçlü olacak, bu da benim düşüncemi biraz destekler nitelikte.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı