Unreal Engine çok fazla VRAM kullanıyor

ylm.alperen

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese, Unreal Engine 5'e başlayalı birkaç ay oldu. Bilgisayarım normalde sorun çıkarmazken animasyonlarla uğraşmaya başlayınca VRAM yetersizliğinden sürekli motordan atıyor. 4 GB VRAM'e sahibim ve yükseltme gibi bir seçeneğim yok yakın bir zamanda.
Basit bir locomotion animasyonu ile uğraşırken sistem durumu bu şekilde ek olarak koydum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• IMG20250331232027.jpg
    282 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Unreal Engine 4 kullan.

5 kullanma şansım olmadı. Ancak müthiş grafikli bir oyun yapmıyorsan fazla bir farkı yok. 4.27 fazlasıyla yeterli.
Anladım hocam, şey soracağım birde. Şimdi benim ram artırmam her halükarda gerekiyor, sıkıntı vram ama yine de etkisi olur mu performansa. Eğer hala aynı sorunları yaşayacaksam her türlü 4 e geçerim.

Anladım hocam, şey soracağım birde. Şimdi benim ram artırmam her halükarda gerekiyor, sıkıntı vram ama yine de etkisi olur mu performansa. Eğer hala aynı sorunları yaşayacaksam her türlü 4 e geçerim.
Tabi ki yine de etkiler ama Unreal 5 kullanmanı tavsiye etmiyorum. Oyun yapmak kafa işidir. Sürekli crash alan donup kasılan bir motorla oyun yapılmaz.

4GB VRAM için UE 5 kurmak biraz zor olur. Eğer kullanmaya devam etmek istiyorsanız realtime grafiklerin hepsini düşürün, meterial quality'i düşürün. Hatta mümkünse realtime kapatın. Görüş mesafesini düşürün, mapi dilim dilim yükleyerek kullanın. Bu yöntemlerle bir süre daha idare edersiniz. İsterseniz UE 4e geçin. Mümkünse minimum 8GB VRAM lı Nvidia minimum xx60 modeli alın, xx50 modellerinde sorun yaratabiliyor.
Tabi ki yine de etkiler ama Unreal 5 kullanmanı tavsiye etmiyorum. Oyun yapmak kafa işidir. Sürekli crash alan donup kasılan bir motorla oyun yapılmaz.
Sürekli crash alması senin sorunun. 2 yıldır sadece 4 5 kere crash aldım o da kendi saçma hatalarımdan.

Anladım, zaten vram yükseltme seçeneğim yok laptop olduğu için. Ue4 geçeceğim sanırım

Sürekli crash alması senin sorunun. 2 yıldır sadece 4 5 kere crash aldım o da kendi saçma hatalarımdan.
Böyle bir cevap alacağımı biliyordum.Motor sorunlu değil. Arkadaşın sistemi yetmiyor ve kullanımda zorluk yaşanıyor ise Unreal Engine 4'e geçilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…