Unreal Engine çok fazla VRAM kullanıyor

Böyle bir cevap alacağımı biliyordum😀.Motor sorunlu değil. Arkadaşın sistemi yetmiyor ve kullanımda zorluk yaşanıyor ise Unreal Engine 4'e geçilmeli.
Maalesef yetmiyor evet. Unreal Engine 5, 4 e göre çok daha iyi aslında nanites ve lumene baya alışmıştım. Grafik ayarları ile oynamayı deneyeceğim eğer o da olmazsa tek çare ue4

Böyle bir cevap alacağımı biliyordum😀.Motor sorunlu değil. Arkadaşın sistemi yetmiyor ve kullanımda zorluk yaşanıyor ise Unreal Engine 4'e geçilmeli.
Anladım. Genelde herkes çamurlamak için "UE 5 çok sorunlu sürekli crash yiyor" dediği için. Sizde onlardan birisisiniz sandım:D

Maalesef yetmiyor evet. Unreal Engine 5, 4 e göre çok daha iyi aslında nanites ve lumene baya alışmıştım. Grafik ayarları ile oynamayı deneyeceğim eğer o da olmazsa tek çare ue4
4GB VRAM için UE 5 kurmak biraz zor olur. Eğer kullanmaya devam etmek istiyorsanız realtime grafiklerin hepsini düşürün, meterial quality'i düşürün. Hatta mümkünse realtime kapatın. Görüş mesafesini düşürün, mapi dilim dilim yükleyerek kullanın. Bu yöntemlerle bir süre daha idare edersiniz. İsterseniz UE 4e geçin. Mümkünse minimum 8GB VRAM lı Nvidia minimum xx60 modeli alın, xx50 modellerinde sorun yaratabiliyor.

Sürekli crash alması senin sorunun. 2 yıldır sadece 4 5 kere crash aldım o da kendi saçma hatalarımdan.
Burdaki dediklerimin hepsini yaparsanız yeni bir cihaz alana kadar rahatlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı