Unreal Engine gibi programlar ve oyun için sistem tavsiyesi

Bütçe
7000

Ogznny

Decapat
Katılım
17 Nisan 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar.

Özellikle Unreal engine gibi oyun motorları üzerinde çalışıp, kendimi geliştirmek gibi bir hedefim var. Tabii bunun yanında oyunlarda da çok sorun yaşamak istemiyorum en azından beni üzmesin. Bu tarz programların özellikle hangi parçaya yüklendiğini pek öğrenemedim, yani yoğunluğu ekran kartına mı işlemciye mi ram e mi yoksa hepsine ortalama bir şekilde mi dağıtmalıyım? Bütçe henüz net değil yani tabii gönül ister ki 5000 liraya bu işi çözeyim ama çok zor o yüzden 7-7.5'a kadar kendimi zorlayabilirim. Bu fiyatlarda bolca yaptığım araştırmalar da şunlar ilgimi çekti:

İşlemci:

Ryzen 5 3600
İntel Core 15 10400F

Ekran Kartı:
GTX 1650
RX 5500 XT

Sizin bir öneriniz var mıdır? Her türlü fikirlerinizi merak ediyorum kafam karışmış durumda. Ayrıca i5 10400F i alırsam sanırım H410la beraber RAM MHz'leri 2666 ya kadar kullanılabiliyor o halde RAM'i alırken MHz'yi yüksek almamın bir anlamı olmayacak değil mi? Başka parça önerileri ya da direk sistem tavsiyesi vs açık durumdayım. Ayrıca daha düşük bir bütçe ile bu isteklerimi ortalama yapabileceksem daha düşük bütçe ile de bir sistem kurabilirim hiç fark etmez daha bile iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
 
Kodlama kısmında hangi donanımlar etkin bilmiyorum ancak grafik kısmında Unreal size 2 seçenek sunuyor. İster ekran kartı üzerinden isterseniz işlemci üzerinden ışık hesabı yapıyor ama işlemci üzerinden yaparsanız bu işi, çok ciddi süreler beklemeniz gerek. Ekran kartı üzerinden yaparsanız süre oldukça kısa. Ekran kartı üzerinden ışık hesabı yapmak istiyorsanız RTX karta ihtiyacınız var, diğer kartlarda çalışmayacaktır.
 

Geri
Yukarı