Unreal Engine mi Unity mi?

Mehmet098769

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ediyorum ama ben çok kararsızım. Yazılım bilgimde C# formu biliyorum ve şimdi Unreal Engine'ya da Unity'e başlayacağım. Sizce hangisine başlamam lazım? Unreal Engine başlarsam Blueprint başlarım ama Blueprint ne kadar mantıklı bilmiyorum. Unity hakkında pek fikrim yok en rahat olarak hangisini öğrenirim? Siz hangisini tavsiye edersiniz?(not = mergen adlı YouTuber Unreal Engine kursu çıkartıyor. Unreal olursa o kursu alırım Unity olursa Hasan Eren'ler adlı hocamızın 3D FPS hıkaye oyunu yapma kursunu alırım.)

He bir de nedensizce Unreal enginde Blueprint'te hiçbir metınsel kod olmadıgı ıcın hiçbir şey bilmicekmisim gibi hissettiriyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

(Amacım 3D çalışmak)
(Unreal Engine'de C++ kursu yok ve hangisi daha mantılı onu da bilmiyorum, herkes Blueprint kullanıyor AT0m mergen vs daha kıme baksam, yanlısım olabılır duzeltırsenız sevınırım)
(İngilizce videolar izleyecek kadar İngilizce yok)

Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ediyorum ama ben çok kararsızım. Yazılım bilgimde C# formu biliyorum ve şimdi Unreal Engine'ya da Unity'e başlayacağım. Sizce hangisine başlamam lazım? Unreal Engine başlarsam Blueprint başlarım ama Blueprint ne kadar mantıklı bilmiyorum. Unity hakkında pek fikrim yok en rahat olarak hangisini öğrenirim? Siz hangisini tavsiye edersiniz?(not = mergen adlı YouTuber Unreal Engine kursu çıkartıyor. Unreal olursa o kursu alırım Unity olursa Hasan Eren'ler adlı hocamızın 3D FPS hıkaye oyunu yapma kursunu alırım.)

He bir de nedensizce Unreal enginde Blueprint'te hiçbir metınsel kod olmadıgı ıcın hiçbir şey bilmicekmisim gibi hissettiriyor.

(Amacım 3D çalışmak)
(Unreal Engine'de C++ kursu yok ve hangisi daha mantılı onu da bilmiyorum, herkes Blueprint kullanıyor AT0m mergen vs daha kıme baksam, yanlısım olabılır duzeltırsenız sevınırım)

Unreal aslında daha kolay 3D bir şekilde ipleri birleştirerek kod yazıyorsun bende ilk başladığımda Mergen'in derslerinden almıştım kesinlikle öneririm.

(Amacım 3D çalışmak)

Ama hemen olağanüstü bir oyun yapmaya çalışma yavaş yavaş alt kademelerden başla.

Unreal aslında daha kolay 3D bir şekilde ipleri birleştirerek kod yazıyorsun bende ilk başladığımda Mergen'in derslerinden almıştım kesinlikle öneririm.

Hocam peki Blueprint sanki bilsem de sadece metinsel olmadıgı icin bilmiyormusum gibi hissetmem normal mi? Şöyle diyeyim Unreal Engine'yi tam olarak bilen birisi Blueprint kullanır mı? Amacım cok hızlı gitmek değil ama insan neye alısırsa o daha rahat gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:

(Amacım 3D çalışmak)

Zamanında bende sizin gibi bu işlere girmeye çalışmıştım ancak sistemim rezalet ötesi olduğu için hevesim kursağım da kalmıştı, size unity önerebilirim, daha kolay ve ücretsizdir. Bu program da her türlü şey yapabilirsiniz.

Genel olarak 3D'de Unreal çok daha gelişmiş bir motor. Ancak sizin yapmak istediğiniz oyunlara göre hareket etmeniz daha önemli olur. Örneğin mobil sektörden ilerlemeyi düşünüyorsanız Unity çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Unreal ağır bir motor.

Kod kısmına gelirsek, Unreal'da blueprint kullanmak zorunda değilsiniz. Kod yazabilirsiniz. Ancak çoğu zaman kod yazmak ve blueprint kullanmak arasında fark olmuyor. Yaptığınız şey bir algoritma kurmak. Algoritmayı ha kod ile yazmışsınız, ha nodelar ile oluşturmuşsunuz.

Hocam peki Blueprint sanki bilsem de sadece metinsel olmadıgı icin bilmiyormusum gibi hissetmem normal mi? Şöyle diyeyim Unreal Engine'yi tam olarak bilen birisi Blueprint kullanır mı? Amacım cok hızlı gitmek değil ama insan neye alısırsa o daha rahat gelir.
Emin ol daha kolay bende ilk başladığımda böyle hissetmiştim zaten en kötü 1-2 ders izleyince alışıyorsun oradaki düzene.

Genel olarak 3D'de Unreal çok daha gelişmiş bir motor. Ancak sizin yapmak istediğiniz oyunlara göre hareket etmeniz daha önemli olur. Örneğin mobil sektörden ilerlemeyi düşünüyorsanız Unity çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Unreal ağır bir motor.

Kod kısmına gelirsek, Unreal'da Blueprint kullanmak zorunda değilsiniz. Kod yazabilirsiniz. Ancak çoğu zaman kod yazmak ve Blueprint kullanmak arasında fark olmuyor. Yaptığınız şey bir algoritma kurmak. Algoritmayı ha kod ile yazmışsınız, ha Node'lar ile oluşturmuşsunuz.

Amacım genel olarak şimdilik PC üzerinde çalışmak olur.

Emin ol daha kolay bende ilk başladığımda böyle hissetmiştim zaten en kötü 1-2 ders izleyince alışıyorsun oradaki düzene.

Peki Unreal Engine için İngilizce lazım mı lazımsa ne kadar lazım B1 mi C1 mi veya çok lazım çok olmasa da olur az bir şey yeter gibisinden.

Son düzenleme:
Ne yapacağınıza bağlı olarak seçmeniz lazım. Unreal Engine için Blueprint yeterli olacaktır. Ve Türkçe kaynaklar belli bir yerden sonra yetersiz kalacak. Bu yüzden İngilizce bilmek önemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı